Fenerlilere kışla yolu göründü

Fenerlilere kışla yolu göründü

Sarı-lacivertli 3 ünlü sporcu , yasada değişiklik yapılmazsa, yeni yılda askere alınacak

Fenerbahçeli Tümer, İbrahim Kutluay ile Mirsad Türkcan ve 50'ye yakın sporcu, yasada değişiklik yapılmazsa, yeni yılda askere alınacaklar. Sarı-lacivertli kulübün, bu sporcularını anlaşma gereği serbest bırakacağı bildirildi

Milli Savunma Bakanlığı tarafından sevk işlemleri tehir edilmediği takdirde, 31 Aralık 2007'den itibaren pekçok ünlü futbolcu ve sporcu, ya kışlanın yolunu tutacak ya da yurt dışına çıkacak!
Kamuoyunda Fenerbahçeli Tümer Metin ile birlikte anılan ve askerliklerinin 33 yaşına kadar tecil edilmesini öngören yasa hükmü yılbaşından önce değiştirilmezse milli basketbolcular; İbrahim Kutluay ve Mirsad Türkcan'ın da aralarında bulunduğu 50'ye yakın sporcunun silah altına alınacağı bildirildi.

Umut hükümette
1111 sayılı Askerlik Kanunu'nun 35. maddesinin E bendine göre sevkleri 33 yaşını doldurdukları yılın sonuna dek tehir edilen yükümlülerin tek umudunun, yeni hükümet tarafından alınacak karar olduğu belirtilirken, Fenerbahçe'nin bu kapsama giren sporcularını yapılan anlaşma gereği serbest bıkacağı öğrenildi.
Sarı-lacivertli kulübün geçen yıl yaptığı sözleşmesine özel hüküm koyulan Tümer Metin'i 31 Aralık 2007'den itibaren yurt dışında bir kulüple anlaşması durumunda bonservis bedeli almadan göndereceği, İbrahim Kutluay'ın da aynı gerekçeyle Yunanistan'ın AEK takımıyla temasa geçtiği kaydedildi. Uzun zamandır askerlik ile ilgili sorunlarından kurtulamayan Mirsad Türkcan'ın da bir süre daha askere gitmemek için yurt dışına çıkabileceği vurgulandı.

Paralı şartı
Sporcunun en verimli çağında askere alınmasına karşı çıkan ve 33 olarak belirlenen yaş sınırının 37 veya 38'e yükseltilmesi gerektiğini belirten yetkililer ise şu anda Süper Lig ve 2. Lig'de 50'ye yakın futbolcunun yılbaşına kadar çıkacak yasayı beklediğini ifade etti.
Söz konusu düzenlemenin yapılmaması durumunda sporculuk yaşamını yurt dışında sürdürmeyi düşünenlerin paralı askerlik yapabilmek için en az üç yıl bulundukları ülkede oturma ve çalışma iznine sahip olmaları gerekiyor.

Yasa ne diyor?
Askerlik yasasının 35. maddesinin E bendi "Aşağıda belirtilen yükümlüler ve sevkleri Milli Savunma Bakanlığı'nca 33 yaşını doldurdukları yılın sonuna dek tehir edilir" hükmü içerirken C fıkrası ise "Türkiye Profesyonel Birinci ve İkinci Ligi'nde yer alan takımların kadrolarında bulunan profesyonel futbolcular", b fıkrası da "A büyükler milli takım kadrolarında yer alan sporcular" ifadelerini taşıyor.

CEMAL ERSEN / MİLLİYET




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.