Fenerbahçe'de imza şov

Fenerbahçe'de imza şov

Fenerbahçe, iç transferde Alex de Souza, Gürhan Gürsoy ve Deniz Barış'la, dış transferde ise Kayserispor'un forveti İlhan Parlak'la sözleşme imzaladı

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki basın toplantı odasında düzenlenen törende, sözleşmesi geçen sezonun ardından biten Alex ile yeni sözleşme imzalandı.

İmza töreninde Asbaşkan Mahmut Uslu, Genel Sekreter Vedat Olcay ve yönetim kurulu üyesi Mithat Yenigün ile Asbaşkan Murat Özaydınlı da hazır bulundu.

"SON 6 AY ACI ÇEKEREK OYNADIM"

Törene, 20 numaralı forması, şortu ve kramponlarıyla gelen Brezilyalı futbolcu, sakatlığının durumuyla ilgili olarak, “Gayet iyi durumdayım, lig başladığı zaman tamamen hazır olacağım” dedi.

Sakatlığıyla ilgili tedavisini Brezilya'da sürdürdüğünü belirten Alex, “Antalya'da da aynı şey oldu. Çok acı çekiyordum. Son 6 ay acı çekerek oynadım. Tedavi oldum, gayet iyi durumdayım. Lig başladığı zaman tamamen hazır olacağım. Acının dışında herhangi bir problem yok” şeklinde konuştu.

"İKİ YILDA DAHA BAŞARILI OLACAĞIM"

Fenerbahçe'de geride bıraktığı 3 sezonda, bazı insanların hakkında farklı yorumlar yaptığını ifade edip, kendisini takdir eden ve sevenlere teşekkür eden Alex, “İki yıl daha iyi şekilde devam edeceğim. Önümüzdeki 2 yıl daha başarılı olacağıma çok inanıyorum” diye konuştu.

Frikik atışlarını Roberto Carlos ile nasıl paylaşacakları sorusunu Alex, “Her ikimizin şut şekli değişik. Ben daha yakın mesafelerden, Roberto Carlos daha uzaktan atıyor. Bu tamamen koordinasyon ve antrenman işidir. Takımda daha farklı frikik vuran arkadaşlar da var” şeklinde yanıtladı.

3 YIL SONRA FUTBOLU BIRAKACAK

Mahmut Uslu, Alex'in 3 yıl sonra futbolu bırakarak, antrenör olmak istediğini söyledi.

Brezilyalı oyuncunun geçen sezon gol kralı olduğunu ve asistlerdeki başarısını hatırlatarak, “Son 3 yılda Fenerbahçe'yi sırtlamış gidiyor. Önümüzdeki 2 yıl da aynı şeyleri yapacağına inanıyoruz. Fenerbahçe'den sonra 1 yıl daha eski kulübünde oynayıp bırakmak, antrenör olmak istiyor” diye konuştu.

Alex'in, çok cazip teklifler almasına rağmen Fenerbahçe'yi tercih ettiğini kaydeden Uslu, “Fenerbahçe taraftarı, Fenerbahçe'deki son 3 yılındaki mutluluğu nedeniyle yine bizi tercih etti. İnşallah onunla Türkiye'de şampiyonluklar, Avrupa'da da başarılı sonuçlar elde edeceğiz” şeklinde konuştu.

Alex'e kaptanlık konusundaki düşünceleriyle ilgili yöneltilen soru sonrasında, ayakta töreni takip eden asbaşkan Özaydınlı araya girerek, “Bu Alex'e sorulacak soru değil” dedi. Asbaşkan Uslu da “Bu tip şeylere takımın oluşmasından sonra karar verilir. Gelenek olarak en eski olduğu için şu anda Semih. Ama, Semih olur başkası olur bunun kararını verir size bildiririz” diye konuştu.

TERCÜMAN YOKTU

İmza töreninde Alex'in açıklamalarını tercüme edecek görevli bulunmadı.

Trafik nedeniyle tercümanın gelemediği bildirilirken, Alex'in açıklamalarını, törende bulunan menajerinin yardımcısı Asbaşkan Uslu'ya İngilizce anlattı. Uslu da basın mensupları için Türkçe'ye çevirdi.

Brezilyalı futbolcuya yöneltilen sorular da aynı şekilde tercüme edildi.

DENİZ BARIŞ 3 YILLIK SÖZLEŞME YENİLEDİ

Fenerbahçe, sözleşmesi geçen sezon sonunda biten futbolcusu Deniz Barış ile 3 yıllık sözleşme yeniledi.

Deniz, çocukları Tolga ve Josephine ile geldiği Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın basın toplantısı odasında kendisini 3 yıllığına daha sarı-lacivertli renklere bağlayan sözleşmeye imza attı.

Sarı-lacivertli futbolcunun imza töreninde, asbaşkan Mahmut Uslu, genel sekreter Vedat Olcay ve yönetim kurulu üyesi Mithat Yenigün de hazır bulundu.

Törende, 24 numaralı forması, şortu ve kramponlarıyla hazır bulunan Deniz, Fenerbahçe ile yeniden anlaştığı için çok mutlu olduğunu belirterek, “Geçen 3 yıla baktığımızda Fenerbahçe sürekli başarı içindeydi. Bunun devamını istiyor. Ben de bu takımın içinde olmak ve bu sürecin içinde yer almak istiyorum” diye konuştu.

Mahmut Uslu, geçen sezon eşini kaybeden Deniz'in ağır bir dönemden geçmesine rağmen toparlanarak verimli olduğunu ifade ederek, “3 yıldır bizde, herhalde futbolu da bizde bırakmaya karar verdi. 3 yıl kontrat yaptık. Geçen yıl çok ağır bir dönemden geçtiği halde verimli oldu. Daha da başarılı olacağına inanıyoruz. Hem futbol hayatında hem özel hayatında başarılar diliyoruz” şeklinde konuştu.

Bu arada, Deniz'in imza törenine getirdiği minik kızı Josephine, toplantı salonuna girince ağlamaya başladı. Deniz, bunun üzerine kızını dışarı çıkarıp görevlilere bıraktıktan sonra imza törenine girdi.

İLHAN'LA 5, GÜRHAN'LA 3 YILLIK SÖZLEŞME İMZALANDI

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın basın toplantı odasında düzenlenen törende, Kayserispor'dan alınan İlhan Parlak 5 yıllık ve sözleşmesi geçen sezon sonunda biten Gürhan Gürsoy ile 3 yıllık sözleşme imzalandı.
Asbaşkan Mahmut Uslu, genel sekreter Vedat Olcay ve yönetim kurulu üyesi Mithat Yenigün imza töreninde hazır bulundu.

"ÖNÜMDE BÜYÜK YILDIZLAR VAR"

İmza törenine 38 numaralı forması, şortu ve kramponlarıyla katılan İlhan, Fenerbahçe'de forma giymenin zor olduğunu ifade ederek, “Önümde büyük yıldızlar var. Çok iyi futbolcular var. Bir an önce formayı giymek için elimden gelen her şeyi yapacağım” dedi.

Fenerbahçe'ye transferinden önce yaşayacağı zorlukları bildiğini kaydeden İlhan, “Bir yerlere geleceksen, hiçbir şey kolay gerçekleşmiyor. Her şey çok zor. Bunun bilincindeyim” diye konuştu.
Kayserispor'un alt yapısından yetiştiğini hatırlatan İlhan, bugünlere gelmesinde emeği olan eski kulübüne teşekkür etti.

"ŞANS BULURSAM KENDİMİ KANITLARIM"

Geçen sezon Sivasspor'da kiralık forma giyen Gürhan, şans bulması halinde kendisini kanıtlayacağını söyledi.
Sivasspor'da tecrübe kazandığına inandığını ifade eden Gürhan, “Güzel maçlar çıkardım. Bu yıl Fenerbahçe'de şans bulursam yine kendimi kanıtlayacağımı düşünüyorum. Transferimde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Geçen sezon ligin 32. haftasında Galatasaray ile 1-1 berabere kaldıkları maçta attığı gol ve bu nedenle Fenerbahçe'nin bitime iki hafta kala elde ettiği şampiyonluğun hatırlatılması üzerine Gürhan, “Orada tamamen Bülent hocanın bana verdiği görevi yaptım. Sivasspor'un 1 puana ihtiyacı vardı. Maçtan sonra Fenerbahçe'yi de şampiyon yaptığımı öğrendim. Benim için güzel bir duyguydu. Şampiyonlukta biraz katkım olduysa ne mutlu bana” şeklinde konuştu.
Gürhan da 32 numaralı forması, şortu ve kramponlarıyla imza törenine katıldı.

Asbaşkan Uslu Gürhan için, “Yuvaya döndü. İnşallah uzun dönemde kendisinden faydalanacağız” derken, İlhan konusunda da “Önümüzdeki 5-10 yıl için Fenerbahçe bir golcü kazandı. İnşallah gerekli çalışmaları yapar ve sarı-lacivertli renklere katkı sağlar. İkisine de teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Yönetim kurulu üyesi Yenigün ise iki futbolcunun imza töreniyle ilgili, “Kendilerini iyi yetiştirirlerse bavul dolusu parayı Avrupa'ya, Brezilya'ya göndermemize gerek kalmayacak” şeklinde değerlendirme yaptı.

A.A./hürriyet


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.