Fazıl Say, jüri başkanlığı yapacak

Fazıl Say, jüri başkanlığı yapacak

Dünyaca ünlü Türk besteci ve piyanist Fazıl Say, dünyanın önde gelen festivalleri arasında yer alan Montreux Caz Festivali’nde, genç caz sanatçılarının değerlendirileceği yarışma bölümünde jüri başkanı olarak yer alacak.


Fazıl Say’ın organizasyon işlerini yürüten şirketten yapılan yazılı açıklamaya göre, Japonya turnesinden dönen sanatçı, İsviçre’nin Montreux (Montrö) kentinde yapılacak caz festivaline jüri başkanı ve konser piyanisti olarak katılacak.

Festivalde, 15 Temmuz 2007 tarihinde, ünlü Chateau de Chillon salonunda Stravinski’nin “Bahar Ayini” ve kendi caz parçalarından oluşan resital verecek ünlü sanatçı, “Klasik ile Cazın Buluşması” adıyla
gerçekleştirilecek resitalde Stravinski’nin ünlü eseri “Bahar Ayini”ni kendi projesi olan bilgisayara endeksli piyanoyla seslendirecek.

Say, festivalde, ayrıca, genç caz sanatçıları yarışmasında jüri başkanlığı yapacak.

20 ülkeden 20 caz sanatçısının değerlendirileceği yarışmada, birinciliği elde eden sanatçı, gelecek yıl Montreux Caz Festivali’nde konser vermeye hak kazanacak.

Montreux Caz Festivali’ne dördüncü kez katılan ünlü piyanist Fazıl Say, festivalde 1999’da Gershwin’den düzenlediği piyano parçalarıyla büyük başarı kazanmış, 2000 yılında katıldığı festivalde ise neyzen Kudsi Erguner ile kurduğu caz kuartetiyle yer almıştı. Say, 2005 yılında katıldığı festivalde de Anadolu halk kültüründen esinlenerek bestelediği ve ABD listelerinde 6. sıraya yükselen “Kara Toprak” adlı albümünden eserini Avrupalı dinleyicilerle paylaşmıştı.

İlk kez 1967 yılında organize edilmeye başlanan ve dünyanın bu alandaki en önemli etkinlikleri arasında gösterilen Montreux Caz Festivali’nde bugüne kadar Miles Davis’den Ray Charles’a, David Bowie’den Massive Attack grubuna kadar yüzlerce ünlü yer aldı.

Festivalde bu yıl, Fazıl Say’ın yanı sıra Norah Jones, Chick Corea, Gary Burton, George Benson, Al Jarreau gibi ünlü isimler sahne alacak.


NTV





HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.