Fahir Atakoğlu dünya listelerinde "1 numara"

Fahir Atakoğlu dünya listelerinde "1 numara"

'İstanbul in Blue' adlı albümüyle Amerika Jazz listelerinde zirveye yerleşti.

Dünyaca ünlü Türk piyanist-besteci Fahir Atakoğlu'nun 'İstanbul in Blue' adını taşıyan albümü Amerika Jazz Radyoları Listesi'nin 'dünya müziği' kategorisinde 20 Ekim tarihinde yeniden 1. sıraya yükseldi. Fahir Atakoğlu daha önce 7 Temmuz tarihli Amerika Jazz Radyoları Listesi'nde ilk kez liste başı olarak çok büyük bir başarı elde etmişti.

Jazz müziğinin vatanı olan Amerika'da, çok önemli bir referans olarak kabul gören Amerika Jazz Radyoları Listesi, haftalık olarak radyolarda en çok çalınan ve en çok istek alan albümlerin sıralamasından oluşuyor. Fahir Atakoğlu'nun 'İstanbul in Blue' albümü Amerika Jazz Radyoları Listesi'nde dünya müzikleri kategorisinde çok büyük bir başarı elde ederek yeniden 1. sıraya yükseldi. Fahir Atakoğlu daha önce 7 Temmuz tarihli Amerika Jazz Radyoları Listesi'nde ilk kez liste başı olarak çok büyük bir başarı elde etmişti.  Bu büyük başarının ardından Fahir Atakoğlu 3 ay sonra yeniden listeleri altüst ederek liste başı oldu. Ayrıca 'İstanbul in Blue'  albümü Amerika Jazz Radyoları Listesi'nde, 'jazz albümleri' kategorisinde en çok çalınan 200 albüm arasında daha önce 38. sırada iken 15. sıraya yükseldi.
 
Fahir Atakoğlu, elde ettiği başarı ile ilgili olarak şöyle dedi: "Amerika Jazz Radyoları Listesi'nde yeniden bir numaraya olmak inanılmaz bir duygu. Daha önce 7 Temmuz’da liste başı olmuştum. Açıkçası bu başarının devam edeceği ve aylar sonra yeninden bir numara olacağım aklıma gelmemişti. Yine ülkem adına çok gururlu ve mutluyum. Söyleyecek söz bulmakta güçlük çekiyorum. Türkiye’ye selam olsun” dedi.

Fahir Atakoğlu Kasım ayında bir dizi konser vermek üzere Türkiye’ye geliyor. Atakoğlu, 7 Kasım’da Brisa’nın 20.Yıl Kutlaması, 8 Kasım’da LÖSEV Yardım Gecesi, 11-14 Kasım’da IBM’in etkinlikleri çerçevesinde sahne alacak. Fahir Atakoğlu 27 Kasım’da ise Ankara Jazz Festivali’nde Ankaralı müzikseverlerle bir araya gelecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.