Ezber Bozan Eğitim

Ezber Bozan Eğitim

Ufuk Eğitim Kurumları’nın Genel Müdürü Gazi Karslı Ufuk Okulları’nın eğitim politikasından, açılacak olan Çocuk Akademisi’nden, her yerin oyun alanına dönüştürülmesinden ve tüm bunların yanı sıra gelecek planlarından bahsetti.

 Editör: Cansu Abacı

NEDEN ÇOCUK AKADEMİSİ?

Ufuk Eğitim Kuruları Genel Müdürü Gazi Karslı Ufuk Koleji’nin yeni okulundan bahsederken şunları söyledi: “Ufuk Ailesi’ne yeni bir okul, Çocuk Akademisi katılıyor. Neden çocuk akademisi deniyor? Çünkü müfredatı diğer okullardan tamamen farklı. Bu okulda 3 yaştan 6 yaşa kadar olan çocukların gelişimiyle ilgili ne istiyorsanız bulabileceksiniz. Yüzme, buz pateni gibi sporlardan tutun İngilizce kurslarına kadar her şey var.

ANNE VE ÇOCUK KULÜPLERİ

10 sınıfımızı anne-çocuk kulüplerine ayırdık. Çocuklarıyla vakit geçiremediğini düşünen anneler veya anneleriyle vakit geçiremediklerini düşünen çocuklar için 10 sınıf tahsis ettik. Beraber yoğunlaşabilecekleri bir alan düşünüyoruz.

BÜTÜN KORİDORLAR OYUN ALANI

Kışın çocukların içeride sıkılmamaları ve içeride de oynayabilmeleri için bütün koridorlar oyun alanı olarak tasarlandı. Nitelikli bir iş yapmaya çalışıyoruz. Çocuk üst kattan alt kata kaydırakla inecek sonra tekrar halatla çıkacak.

EĞİTİMDE EZBER BOZACAĞIZ

Çocuklara hitap eden renkler ve tasarımlar kullanıyoruz. Kullanacağımız tasarımların hepsi ödül almış tasarımlardır. Tekdüze bir eğitim anlayışımız yok. Ezber bozacak bir sistem olacak. Çocuk Akademisi birçok yerde var ama bu tasarım ve görsellikte olanı ilk defa biz yapacağız.

OKULLARIMIZDA İLKELİ EĞİTİM

Ufuk Okulları’nı ilkeli kılan; büyüğü sayma, küçüğü sevme, hayata tutunma, kendini geliştirme, herkesle iyi geçinme, insanlara sevgiyle bakma, tüm insanları kendi konumunda kabul etme, bütün bu ilkeleri kucaklayarak kavga, gürültüyü sevmeyen, bilinçli, dialoga açık bireyler yetiştirmeyi hedefleyen eğitim anlayışıdır. Okulumuzda projeler üreten zeki dimağları ön plana çıkaran, klasik eserler okutularak kitap okuma kültürü ve aşkı kazandırılacak bir eğitim yolu izlenecektir.

ENSTRÜMAN ÇALMAYI ÖĞRENECEKLER

Oyun alanlarının yanında müzik projelerimizde var. Üç tane müzik öğretmeni bir sınıfa girecek ve öğrencileri gruplara ayırarak enstrüman çalmayı öğretecekler. Onları küçük gruplar halince üç farklı alana alacaklar. Küçük gruplar halinde çalışmak enstrüman öğrenirken çok önemli. Bu nedenle üç farklı müzik sınıfı tasarlıyoruz.

ÖĞRETMEN ÖĞRENCİYİ ANLAMALI

Günümüz gençliğini kendi başına bıraktığınız zaman, müspetle, güzelle meşgul etmediğiniz zaman problemleri büyüyor.Bu nesli kontrol etmek, zapt etmek kolay değil. Eskiden eğitim sistemimizde bir çağdışılıkta söz konusuydu. Milli Eğitim Bakanlığı da bunun üstünde duruyor artık. Cezai müeyyide ya da bir anlık tepkiyle öğrenciyi kontrol altına alma dediğimiz uygulamalardan da vazgeçtiğimize göre çocuklarımıza nasıl kaza yapmadan, başkasının şeridine geçip kazaya mahal vermeden doğru istikamete sevk edeceğiz? İşte burada öğretmenin formasyonu, onun pedagojik anlayışı devreye giriyor. Şuanda formasyonel olarak bütün arkadaşlarımızın, milli eğitim bünyesinde yetiştirildiğini, üniversitelerde o altyapıyı aldıklarını düşünüyorum.

AYDA BİR KEZ ZÜMRE

Ayda bir kez cumartesi günü öğretmenlerimizin bir araya geldiği zümre faaliyetlerimiz var. Bunları ikiye ayırıyoruz. Birincisi; rehberlik endeksli. Öğrenciye ulaşma metotları, problemi sıfıra indirme metotları nelerdir, nasıl olabilir, veliyi bu sistemin içine nasıl dahil edebiliriz diye konuşuyoruz. İkinci bir araya geliş nedenimiz de herkesin kendi branşı için tecrübelerini paylaşması konusunda oluyor. Branş öğretmenleri derslerini öğrenciye nasıl daha etkili anlatabileceklerini tartışıyorlar.

ARZU EDİLENE YAKIN HİZMET

Alternatifiniz varken vazgeçmiyorsanız, ısrar ediyorsanız arzu ettiğiniz hizmeti alıyorsunuz demektir. İstenilen eğitimi, rehberliği karşılıyorsunuz demektir. Bu işin sağlamasını bu şekilde yapabiliriz. Bu açıdan istikrarlı bir gidişatımız var.

TİCARİ MÜLAHAZAMIZ YOK

Öğretmenlerimizi, kurumlarımızı birtakım başka coğrafyalarla da bütünleştirmenin her yerde olmanın gayreti içindeyiz. Bunda da ticari bir mülahazamız asla yok. Kar etmeyi hiç düşünmedik. Bir tane daha kurum açmaya gücümüz yetiyorsa, bir eğitim fabrikası daha çarklarını döndürmeye başlıyorsa, bir yerde daha baca tütüyorsa, bir öğrenciyi daha öğretmenle buluşturuyorsak mutlu oluyoruz.

 

GELECEK OTURURKEN ŞEKİLLENMEYECEK

Geleceğin şekillenmesi öyle otururken olmayacak. Bir fabrikatör ürettiğiyle, bir hastane insanlığa hizmetiyle katkıda bulunacak. Sizin yaptığınız gibi bir gazete toplumsal sağduyuyu ortaya koyacak, toplumsal mutabakatı ortaya koyacak. Memlekette ne manşetler atıldı, ne atmosferler oluşturuldu. Nefret köprüleri oluşturulurken de sevgi köprüleri oluşturulurken de basın çok önemli bir araçtı. Siz ne tarafa kullanmak isterseniz o tarafa kullanılabilecek bir araç. Biz de Ufuk ailesine yeni kurumlar, yeni aileler, yeni öğrenciler katarak memleketimizin, insanlarımızın geleceği adına yatırım yapmak istiyoruz, yatırım yaptığımızı düşünüyoruz.

ŞİŞLİ’DE KONTENJAN ARTTIRDIK

Şişli’deki okulumuzun kontenjanını arttırdık. 75 öğrenci daha alabiliriz. Kâğıthane ve Bahçeköy’e de öncelikli veriyoruz. Ondan sonra Şişli’de ikinci kurum neden olmasın diye düşünüyoruz. Şişli’deki okulumuz Ufuk Ailesi’nin ilk ferdi. On beşinci yılımızı doldurduk ve on beş yıl boyunca kontenjanımız hep doluydu."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.