Ergin İnan resim sergisi

Ergin İnan resim sergisi

Çağdaş Türk Resim Sanatı’ nın ustalarından, resimlerin de bin-bir dil konuşan, uluslar arası üne sahip sanatçımız Ergin İNAN, “99 Günlük ve 9 Grotesk Kafa” adlı Resim Sergisi ile EKAV Sanat Merkezi’ nde sanat severlerle buluşuyor

Sanatçının son eserlerinin yer aldığı “99 Günlük ve 9 Grotesk Kafa” Resim Sergisi
22 Mayıs – 10 Haziran  2007  tarihleri arasında EKAV Sanat Merkezi’nde sergilenecek.

Ergin İNAN’ın, “99 Günlük ve 9 Grotesk Kafa” adlı Resim Sergisi 22 Mayıs Salı günü saat 18.30 da, Prof. Dr. İsmail Tunalı’nın açılış konuşması ile başlayacak.
         
“99 Günlük ve 9 Grotesk Kafa” Ergin İnan’ın EKAV Sanat Galerisi’nde 22 Mayıs 2007’de açılacak sergisi için oluşturduğu yapıtları kapsıyor.

“99 Günlük”, sergi’de 99 desen olarak yer almakta ve desenler her yeni bir gün için 99 günde oluşturularak siyah beyaz çini mürekkep ile el yapımı kağıt üzerine çizilmiş günlük resimlerden meydana gelmektedir.

Ayrıca bu projenin, 99 nüsha olarak yapılmış imzalı ve numaralı kitabı da hazırlanmıştır.

Resimler, “9 Grotesk Kafa”, 220 x 280 cm. boyutlarında, tuval üzeri akrilik ve yağlıboya tekniği ile gerçekleştirilmiş yapıtlardır. Yapıtlarda “Kafka Günlükleri”nden yapılan alıntılar büyük insan yüzleri üzerinde grotesk anlatımlarla sunulmaktadır.

Bu anlatımlarda böcek, göz, yüz ve alıntı yazılar renk ve biçim açısından güçlü ve uyumlu bir kurgulama ile yüzler’e çarpıcı bir grotesk bir anlam kazanmaktadırlar.

Ayrıca sergide yer alan iki “Kümbet” üç boyutlu iki ayrı parçadan oluşmaktadır. Yapıtların biri İstanbul’da gerçekleştirilmiş, diğeri ise Berlin’de tasarlanarak yapılmıştır.

Ergin İnan’ın İstanbul-Berlin arasında geçirdiği yaşam süreçlerinde tasarımlayıp gerçekleştirdiği ve insanları ve her iki dünyanın insanlarının soyut olarak içlerinde barındırmakta olan bu kümbetler, yaşanmışlığın, ayrılmışlığın ve yeniden birleşmeye olan özlemin ifadesi olarak  kurgulanmış ve biçimlendirilmişlerdir….

YER    : EKAV SANAT MERKEZİ          
TARİH : 22 Mayıs – 10 Haziran 2007
AÇILIŞ KOKTEYL : 22 Mayıs Salı  - Saat : 18.30

 


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.