Eren Keskin, 301. Maddeden Yargılanıyor

Eren Keskin, 301. Maddeden Yargılanıyor

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi eski Başkanı Eren Keskin'in, bir gazetede yayınlanan yazısı nedeniyle TCK'nın 301. maddesinden yargılanmasına başlandı.

Avukat Eren Keskin, hakkında açılan onlarca dava nedeniyle işlerinin engellendiğini ve dava dahi alamaz hale geldiğini söyledi.

Şişli'de uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesinden sonra Birgün Gazetesi'nde, "Teşkilat-ı Mahsusa Eylemlerine Devam Ediyor" başlıklı bir yazı yazan İHD İstanbul Şubesi eski Başkanı Eren Keskin hakkında TCK 301. maddesine göre dava açıldı.

Beyoğlu Adliyesi 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün görülmeye başlayan davaya yalnız gelen avukat Eren Keskin, girişte gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Hakkında yazdığı yazılar ve değişik nedenlerle çok sayıda dava açıldığının hatırlatılması üzerine Keskin, "Benim çok alıştığım birşey sadece ben değil, Türkiye'de resmi ideolojiye farklı düşünen herkes sürekli mahkemelere geliyor. Belki benim gerçekten rekor derecede ama gariplik hissetmiyorum. Türkiye'de rejimi tanıdığımız için gayet normal geliyor bana" şeklinde konuştu.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.