Erdoğan'ın terörü bitirecek çözümü

Erdoğan'ın terörü bitirecek çözümü

Başbakan Erdoğan, partisinin Çorum'da düzenlenen mitingde halka hitap etti. Erdoğan'ın gündemine terör ve cumhurbaşkanlığı seçiminde yaşanan olayları aldı..

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''(Terör) Eğer şu anda bitiyorsa, bitecekse önce bunun bir defa işbirlikçisini tüketeceksin, bunlara destek verenleri ortadan kaldıracaksın, halkın tabanında yer bulamayacak, Bunu halledeceksin. İşte bizim iktidarımız bunu başardı'' dedi.

Erdoğan, partisince Çorum'daki Abide Kavşağında düzenlenen mitingde halka hitap etti. ''Türkiye seninle gurur duyuyor '' tezahüratlarıyla kürsüye gelen Erdoğan, alandaki vatandaşları çok kararlı gördüğünü, bu kararlılığın ülkenin her yerinde görüldüğünü ifade etti.

''Vur vur inlesin Deniz Baykal Dinlesin'' sloganları üzerine Erdoğan, kavga için gelmediklerini ifade ederek, ''Biz ne yapacaksak sandıkta yapacağız'' dedi. 22 Temmuzdaki seçimlerin tarihi bir seçim olduğunu vurgulayan Erdoğan, ''Durmakla koşmak arasında bir seçim yapılacaksa biz Türkiye'nin kaybedilecek tek bir dakikası olmadığını düşünüyoruz, onun içinde durmak yok, yola devam diyoruz'' diye konuştu.

Adnan Menderes'in 1950 yılında kullandığı ''Yeter söz milletindir'' sözünü hatırlatan Erdoğan, şimdi buna yeni bir şey ilave ederek ''Yeter karar milletindir'' diyeceklerini kaydetti. Muhalefeti eleştiren Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimine atıfta bulunarak, milletvekillerinin parlamentoya gelmediklerini kaydetti.

Erdoğan, ''CHP'nin milletvekilleri, ne yazık ki ANAVATAN milletvekilleriyle Doğru Yolun milletvekilleri cumhurbaşkanlığı seçiminde ne yaptılar? Gelmediler Meclis'e, kaçtılar. Hatta milletvekillerinin kimileri gelir diye kapıları tuttular. Bu oyunu böyle oynadılar'' dedi. Muhalefet partisi liderlerinin Ankara'nın doğusuna gidemeyeceklerini ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti: ''Onlar iktidara geldiklerinde de zaten oralara gidemediler. Onun için Türkiye'nin batısı bir başka, Doğusu, Güneydoğusu Orta Anadolu'su bir başka oldu. Yol yok, su yok, okul yok, hastane yok böyleydi. Ve terör nasıl tırmandı? İşte böyle tırmandı. Ne dedi bölücü terör örgütü; 'Sana hastane yapmayan, okul yapmayan bu devlete mi inanıyorsun?' Halkımızı öyle aldattılar. Terör ülkemizde böyle tırmandı. Eğer şu anda bitiyorsa, bitecekse önce bunun bir defa işbirlikçisini tüketeceksin, bunlara destek verenleri ortadan kaldıracaksın, halkın tabanında yer bulamayacak, bunu halledeceksin. İşte bizim iktidarımız bunu başardı.''

Erdoğan, meydanları dolduranların 22 Temmuzda yapılacak seçimleri aynı zamanda bir referandum olarak gördüklerine şahit olduklarını söyledi. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Anayasa'nın değiştirilmediği halde seçimlerin gerçekleştirilemediğini bunun, ''maç esnasında penaltı kuralının değiştirilmesine'' benzediğini anlatan Erdoğan, Abdullah Gül'ün 357 oy almasına rağmen seçilemediğini, bu bakımdan seçimlerin büyük önem taşıdığını kaydetti.

Seçimlerin istikrar açısından da büyük önem taşıdığını vurgulayan Erdoğan, ''Türkiye'de istikrarsızlık olsun, koalisyon olsun diyenler muvaffak olamayacaklar'' dedi. 22 Temmuzdaki seçimlerde milli iradenin dediğinin olacağını ifade eden Erdoğan, Türkiye'nin karanlık bir tünele girmeyeceğini ifade etti.

AA






HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.