Erdoğan'ın sözleri ABD'yi memnun eder

Erdoğan'ın sözleri ABD'yi memnun eder

New York Times gazetesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Türkiye’deki 5 bin teröristle ilgili mücadele bitti mi ki Kuzey Irak’taki 500 kişi ile uğraşma safahatine gelinecek” şeklindeki sözlerini “Kuzey Irak’ta o

Türkiye’deki seçim sürecini ve terörle mücadele konularını yakından takip eden Amerikan gazetesi olan New York Times, Başbakan Erdoğan’ın sözlerini, “Ordu’nun büyük bir saldırı talebine destek vermeyeceğinin bir göstergesi olarak” değerlendirdi. Türk ordusunun haftalardır, Kuzey Irak’ta yuvalanan PKK’nın saldırılarına karşı geniş bir askeri yanıt için bastırdığı ifade edilen haberde, askerin sınırdaki varlığını da arttırdığına dikkat çekildi.

“ERDOĞAN TÜRKİYE’DEKİ TERÖRİSTLERİN DAHA ÇOK OLDUĞUNU SÖYLEDİ”

Haberde, Erdoğan’ın Irak’ta savaştan önce kendi topraklarında PKK ile savaşması gerektiğini ifade ettiği kaydedilen haberde Erdoğan’ın, Türkiye’deki terörist sayısının Irak’takinden fazla olduğunu söylediği vurgulandı.

Irak’a yönelik büyük bir operasyon için TBMM’nin izin vermesi gerektiğine de dikkat çekilen haberde, Erdoğan’ın liderliğindeki AKP’nin yasama organını kontrol ettiği o yüzden Erdoğan’ın Irak’a müdahale ilgili görüşlerinin önemli olduğu ifade edildi.

Haberde, Erdoğan’ın bu sözleri, son haftalardaki sert söylemlerin aksine dikkatli bir ton olarak nitelendirilirken, “Erdoğan’ın mesajı ABD tarafından hoş karşılanacak gibi” denildi. Haberde bunun gerekçesi olarak da ABD’nin NATO müttefiki Türkiye ile Irak’taki en güvenilir ortağı Iraklı Kürtlerin arasında kalmış olması gösterildi.

Erdoğan’ın Ankara’da yaşanan Anafartalar Çarşısı saldırısı sonrasında askeri bir müdahaleyi destekleyen sözleri de hatırlatılan haberde, Başbakan’ın bu son çıkışının, Anafartalar’daki duruşuna göre keskin bir farklılık gösterdiğine dikkat çekildi.

Haberde, siyasi olarak Erdoğan’ın ordu ile karşı karşıya olduğu da savunuldu.




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.