Erdoğan'ın 'Derin Türkiye' tanımı

Erdoğan'ın 'Derin Türkiye' tanımı

Başbakan Erdoğan, "derin devlet var mı" sorusuna yeni bir tanımlama getirdi. "Derin Türkiye var" diyen Erdoğan, bunların AK Parti'nin önünü kesmek için de çalıştıklarını savundu.

CNN TÜRK’teki Seçim Arenası programında Uğur Dündar’ın sorularına cevap veren Erdoğan, derin güçleri ve karanlık senaryoları yorumladı.

ABD KAYNAKLI SENARYOLAR

Başbakan Erdoğan, son günlerde basında yer alan ABD kaynaklı senaryolar hatırlatılarak yöneltilen, ''bu senaryolar kapsamında ani bir sıcak para çıkışına karşı, yani kriz yaratmak isteyenlerin çabasına karşı, bir acil eylem planı var mı?'' sorusuna şu yanıtı verdi: ''Türkiye her türlü olasılığa karşı hazır. Nasıl hazırız, bu işte biraz hazineniz güçlü olacak, merkez bankanız güçlü olacak. Daha önce niye Türkiye allak bullak oldu krizlerde? O zaman Merkez Bankası felaketti. Biz devraldığımızda 26 dolar rezerv ile aldık. Ama şu anda 66 milyar dolar Merkez Bankasının döviz rezervi var. Biz hep bu sıkıntıları aşarak geldik.''

'DERİN TÜRKİYE' TANIMI

"Türkiye'de derin devlet var mı?" sorusunu ise Erdoğan, "derin Türkiye vardır" diye yanıtladı.

Geçmişte de bunu ifade ettiğini anımsatan Erdoğan, "Kurumların içinde maalesef kamu hukukunu ters yüz ederek, etrafından dolaşmak suretiyle, adım atanlar, çalışanlar var. Sıkıntı buradan geliyor" diye konuştu.

"Derin Türkiye, sizin ve partinizin önünü kesmek için faaliyette mi?" sorusu üzerine Erdoğan, "Şüphesiz tabii. Onlar o faaliyetlerini sürdürecek. Biz de onları aşacağız, yıkacağız, kaldıracağız" dedi.



AA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.