Erdoğan'ın Baykal'a 'kapışma' yanıtı

Erdoğan'ın Baykal'a 'kapışma' yanıtı

Başbakan Erdoğan, Başer ne istediyse verdiklerini belirterek, mevcut mekanizmanın süreceğini açıkladı. Erdoğan, Baykal ile TV'de açık oturuma çıkmayı düşünüyor mu?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, IDEF'07 Fuarı'ndan ayrılırken yaptığı açıkladıklamada, Edip Başer ne istediyse verdiklerini belirterek, mevcut mekanizmanın süreceğini açıkladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçim kampanyalarında CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile ''açık oturuma çıkmaya gerek duymadığını'' söyledi.

Başbakan Erdoğan, IDEF'07 Fuarı'ndan ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, bir gazetecinin, ''Baykal sizi açık oturuma davet etti, ne düşünüyorsunuz'' sorusuna, ''Prensip olarak, seçim kampanyalarında Sayın Baykal ile herhangi bir açık oturuma çıkmaya gerek duymuyorum'' karşılığını verdi. Erdoğan, ''İlkelerimiz, birbiriyle özellikle oturum adabı noktasında uyuşmuyor'' dedi.

''Edip Başer'i neden görevden aldınız?'' sorusu üzerine, Erdoğan, ''Başbakanlıktan yapılan açıklamanın içerisinde bunlar gayet açık ifade ediliyor'' dedi.

Başbakan Erdoğan, bir gazetecinin ''Edip Başer'in yalnız bırakıldığını düşünüyor musunuz?'' sorusunu ise ''Asla öyle bir şey söz konusu değil. Ne talep edildiyse kendilerine verilmiştir'' şeklinde yanıtladı. Erdoğan, ''Sayın Başer ile bir temasınız oldu mu'' sorusuna da ''Hayır'' yanıtını verdi.

''Koordinatörlük müessesi bundan sonra da devam edecek mi?'' sorusu üzerine, Erdoğan, ''Yazılı açıklamada da ifade edildiği gibi, Dışişleri Bakanlığı Müsteşar yardımcısının terörle mücadele özel temsilciliğine atandığını'' kaydetti.

Başbakan Erdoğan, ''sivil birisinin atanması süreci olumsuz etkiler mi?'' sorusuna ise ''Hayır'' karşılığını verdi.


AA

 
 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.