Erdoğan'dan Siirt'e vefa

Erdoğan'dan Siirt'e vefa

Başbakan Erdoğan, siyasi yasağının kalkmasının ardından kendisini Meclis'e taşıyan Siirt'i unutmadı. Erdoğan adaylığını İstanbul'dan koyacağı için eşinin memleketine de bir jest yapmayı planlıyor.

Seda ŞİMŞEK'in haberi

Başbakan Erdoğan, kendisini Meclis’e taşıyan seçim bölgesine vefa göstergesi olarak, programının başına Siirt'i aldı. Taslak takvim, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında değerlendirildi. İlk mitingin 5 Haziran Salı günü eşi Emine Hanım’ın da memleketi olan Siirt'te düzenlenmesi öngörüldü.

47 GÜNDE, 50 İLİ DOLAŞACAK

Program kesinlik kazanırsa Erdoğan 5 Haziran'da seçim bölgesine gidecek. Kampanya boyunca 47 günde 50 ili dolaşmayı planlayan Erdoğan, memleketi Rize'ye ise Siirt'in ardından gidecek.

İSTANBUL’DAN ADAY OLACAK

Erdoğan'ın, İstanbul 1. Bölge'den aday olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Partilerin gövde gösterisine dönüştürmeyi planladıkları İstanbul mitingi, kampanyanın sonuna doğru düzenlenecek. Hatta bunun tarihi de, miting haberlerinin gazete ve TV'lerde yayınlanacağı son gün olan 20 Temmuz olarak belirlendi.

SON MİTİNG MERSİN’DE

Erdoğan'ın son mitingi ise Mersin olacak. Bu arada bazı MYK üyeleri kampanyanın, geçen seçim olduğu gibi Kayseri'den başlamasını istiyor.

MÜLAKAT HEYECANI

AK Parti’nin 22 Temmuz’da yapılacak seçimler için milletvekili aday adaylarına yönelik mülakatları başlatdı. Binlerce aday adayının hücum ettiği Genel Merkez binası dün yoğun bir gün geçirdi. Biri genel başkan yardımcısı, 3'ü de MKYK üyesi olmak üzere 4 kişinin yer aldığı mülakat komisyonunda, aday adaylarına ilginç sorular yöneltildi. 10 dakika süren mülakatta aday adaylarından kendilerini anlatmaları istendi. Ayrıca siyasi geçmişleri soruldu. Mülakatlar cumartesi günü bitecek. 9 komisyon aday adaylarıyla ilgili rapor hazırlayacak. Son kararı ise 6 kişilik üst komisyon verecek.

AK PARTİ ENGELLİNİN UMUDU

AK Parti, kendilerini Meclis'e taşıyan engelliler için umut kapısı oldu. Doğuştan görme özürlü Yusuf Çelebi, AK Parti'den Ankara milletvekili aday adayı olarak başvurdu. Davullu zurnalı müracaatını yapan Çelebi, "İstihdam olanağına kavuşup, ekonomik yönden kendime yetecek duruma geldikten sonra özürlü arkadaşlarımızın sorunlarıyla ilgileneceğim. Kendimi özürlülere adadım" dedi.



Bugün

 
 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.