Erdoğan'dan metan gazı müjdesi

Erdoğan'dan metan gazı müjdesi

Erdoğan Karadeniz'de büyük bir metan gazı rezervi bulunduğu müjdesini verdi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Batı Karadeniz Bölgesi'nde devam eden metan gazı aramalarının sonuç verdiğini belirterek, ''Ereğli'den Kastamonu'ya kadar 7 bin kilometre karelik alanda yıllık 5 milyar metre küp metan gazı çıkaracağız'' dedi.

Başbakan Erdoğan, AK Partinin 22 Temmuz seçimleri öncesindeki 27. mitinginde Zonguldak Madenci Anıtı önünde vatandaşlara hitap etti.

METAN GAZI MÜJDESİ

Zonguldak'tan bir müjdeyi duyurmak istediğini belirten Erdoğan, şunları kaydetti:
''Bölgede süratle devam eden metan gazı aramaları sonuç verdi. Büyük metan gazı rezervleri ortaya çıktı. Hamdolsun. Ereğli'den Kastamonu'ya kadar 7 bin kilometre karelik alanda yıllık 5 milyar metre küp metan gazı çıkaracağız. Bartın'da, Çaycuma'da, Zonguldak'ın yanı başındaki Karadon mevkiinde metan gazı fışkırdı. Haberiniz var değil mi? Batı Karadeniz, santrallerle, taş kömürü, doğal gaz, metan gazı rezervleriyle Bakü-Ceyhan'dan daha büyük bir endüstri merkezi, inşallah daha büyük bir enerji üssü haline gelecek.'' Ekonomi alanındaki gelişmelerden örnekler de veren Başbakan Erdoğan, ''AK Parti Hükümetinin, Mustafa Kemal Atatürk'ten bu yana 21 çeyrek büyüme hızını yakalayan tek iktidar olduğunu'' dile getirdi.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.