Erdoğan'dan 3 sürpriz isim daha

Erdoğan'dan 3 sürpriz isim daha

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, farklı siyasî eğilimlerdeki isimleri partiye kazandırma çalışmalarına hız verdi. Erdoğan'ın sır gibi sakladığı ajandasında bulunan isimler yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı.

AK Parti, ANAP'lı eski İçişleri Bakanı Ülkü Güney, ülkücü camianın sembol isimlerinden MHP'li Ramiz Ongun ve demokrat çıkışları ile bilinen CHP'li Haluk Özdalga'ya adaylık teklifi götürdü.

Milliyetçi camianın desteğini artırabilmek isteyen AKP heyetinin MHP'nin sembol isimlerinden Ramiz Ongun'a giderek adaylık teklifinde bulunduğu biliniyor. MHP'de Devlet Bahçeli'ye karşı liderlik mücadelesi veren Ongun'un, anlaşma sağlanması durumunda Adana'dan veya Bahçeli'nin karşısına Osmaniye'den aday gösterilmesi bekleniyor.

ANAP'ta yıllarca milletvekilliği, grup başkan vekilliği ve İçişleri Bakanlığı yapan Ülkü Güney, 3 Kasım seçimlerinde memleketi Bayburt'tan bağımsız milletvekili seçilmeyi başarmıştı.

Erdoğan, Bayburt'ta liste başı yapmak istediği Ülkü Güney'le geçtiğimiz günlerde özel bir görüşme yaptı. Erdoğan'ın yanı sıra Cemil Çiçek, Abdülkadir Aksu gibi ANAP kökenli isimler de Güney için devrede. Mehmet Ağar ve Erkan Mumcu'nun da DP'ye girme teklifinde bulunduğu Güney'in son kararını pazartesi günü vereceği öğrenildi. Güney, AK Parti'ye geçmezse yine bağımsız aday olacak.

Bu arada eski CHP Genel Sekreteri Ertuğrul Günay'ın ardından bir başka sosyal demokrat isim olan Haluk Özdalga'ya da teklif götürüldü. Halen CHP üyesi olan Özdalga, CHP ve DSP'de yöneticilik yapmıştı.

AK Partili bir yönetici, Günay ve Özdalga'nın salı günü Meclis'te yapılacak törenle partilerine katılacağını iddia etti. CHP'den istifa edeceğini söyleyen Özdalga, Deniz Baykal'ı sert sözlerle eleştirmişti. Özdalga, "CHP, demokrasiye sadakat göstermedi. Baykal, asker kışkırtıcılığı yapıyor. CHP, cumhuriyetçi değil, halkı küçümsüyor. Türkiye'de tehlikede olan laiklik değil, demokrasidir." demişti.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.