Erdoğan'a Van'da büyük coşku

Erdoğan'a Van'da büyük coşku

TOKİ'nin toplu açılış törenine katılan Başbakan Erdoğan, Van'da bugüne kadar düzenlenen en büyük mitinginde konuştu. Milli iradeye vurgu yapan Erdoğan'ın mesajı netti:

TOKİ'nin toplu açılış törenine katılan Başbakan Tayyip Erdoğan, Van'da bugüne kadar düzenlenen en büyük mitinginde konuştu.

Siyasi birleşmelere de değinen Erdoğan, "Şimdi birleşiyorlar. 5 yıl önce Türkiye bir gecede varlığının yarısını kaybetti. Gecelik faizleri indirdik. Enflasyonu yüzde tek haneye indirdi. Milletin cebindeki parayı modern hırsızlar çalıyordu. Bu ülkenin insanları arasında, bölgesi arasında ayrım yapan zihniyet bizim iktidarımız döneminde son bulmuştur. Bu ülkenin insanlarını sınıflara, kategorilere ayıranlara müsaade etmeyeceğiz. Biz laf ebeliği peşinde değil, iş ebeliği peşindeyiz. Biz bu meydanda size bir söz verdik, doğalgazı getirdik. Bazen ulusalcı guruplar bize caka atıyor. Kimse caka atmasın, bize caka atmak isteyenlerin kaç tane ağaç diktiğine bakın...Bu ulusalcılar Ak Damar'ın yolunu biliyor muydu? Burada benim işsiz insanıma iş imkanı çıkacak. Bütün Selçuklu ve Osmanlı mirasını ihya ettik. Benim milletim ariftir, başlanan işi yarım bırakmayız. Beraber yürüdük, biz bu yollarda" şeklinde vatandaşlarla şarkı söyledi.

Erdoğan konuşmasında milli iradeye vurgu yaparak, "Sizin gücünüzle milletin gücüne güç katıyoruz. Başkalarının gündemi milli iradeye, hukuka gölge düşürmek olabilir, milletin meclisinden kaçabilir, olmayacak hayallere kapılabilir. Bunlar parlamentodan kaçmıştır. Hastaneden kaçan doktor, ne kadar muteberse, meclisten kaçan vekilde o kadar muteber. Yola çıkarken bir şey demiştik. Aşık Veysel gibi...Uzun ince bir yoldayız gündüz gece...Biz sevgili halkımızla gece gündüz demeden yürüyeceğiz. Milletimden şunu istiyorum, bizi parçalamak isteyenlere şu meydanlarda cevabı veriyoruz. Türkiye tek millettir, tek bayraktır, tek devlettir. Kimse hangi etnik unsura ait olursa, olsun Allah için severiz. İnsana saygı bizim için gerektir. Önce milletin gözü önünde cereyan edenlerin hesabını millet çok iyi bilir. İlk defa Ankara'daki ayak oyunları milletin önünden kaçırılamadı. 22 Temmuz'dan sonra bir kez daha düşünmek zorundalar. Fakat enteresan gelişmeler oluyor. Bu ülkede bir dikili ağacı olmayanlar konuşuyor. Ne diktin bunun cevabını ver. Bu ülkede bu millet sana görev vermiş, ama yapmamışlar. Büyük bir mahcubiyet yaşadılar, 22 Temmuz'da çok daha büyük mahcubiyet yaşayacaklar. Onlara şimdiden geçmiş olsun. Bu millete hep tepeden baktılar. Milletin egemenlik hakkından rahatsız oldular. Cumhuriyetimiz demokrasiyle, hukukla, kalkınmayla çok güçlenecek. Şimdiden tecelli edecek millet iradesini saygıyla selamlıyorum." dedi.



Zaman

 
 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.