Erdoğan: İktidar olmazsak bırakırım

Erdoğan: İktidar olmazsak bırakırım

Başbakan Erdoğan, 22 Temmuz'daki seçimde tek başına iktidar olamamaları halinde siyasetten çekileceğini açıkladı. Erdoğan, Baykal ve Bahçeli'ye 'hodri meydan' dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tek başına iktidar olamadıkları takdirde ''siyasetten çekileceğini'' söyledi.

Erdoğan, partisince Isparta Hükümet Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti. Başbakan Erdoğan, konuşmasında, siyasi rakiplerinden CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi eleştirdi.

Kendilerinden önce 22 bankanın fona devredildiğini belirten Erdoğan, kendisine göre, bunların en önemli sorumlularından birinin Devlet Bahçeli olduğunu savundu. Erdoğan, şöyle konuştu: ''Bunlar fona devredilirken sen ne yapıyordun? Başbakan Yardımcısı idin, hükümetin ortağı idin. Niye ses çıkarmadın, niye sustun? O zaman DSP'nin değirmenine su taşıyordun, sucu... Şimdi DSP ile CHP birleşti, millet izin verirse o değirmene su taşıyacak. Buradan, şöyle diyorum, diyorum ki; tek başına biz iktidar olamazsak, ben siyasetten çekiliyorum. Sayın Baykal sen tek başına iktidar olamazsan, siyasetten çekilecek misin, Sayın Bahçeli, sen tek başına iktidar olamazsan siyasetten çekilecek misin?''

Erdoğan, Devlet Bahçeli'nin, 3 Kasım 2002 seçimlerinden alınan sonuçların ardından siyasetten çekileceğini açıkladığını belirterek, ancak 9 ay sonra birileri, ''sana dayanamıyoruz'' dedikleri için siyasete döndüğünü söyledi. ''Hadi buyurun tek başına iktidar diyorsunuz, hodri meydan. Buyurun...'' diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

''4 gün kaldı. Halkıma sesleniyorum; CHP, MHP ve diğerlerini destekleyenlere sesleniyorum; Türkiye'nin gündemi bu, tek başına iktidar... Çünkü ben koalisyondan yana değilim. Bahçeli diyor ki; 'tek başına iktidar', Baykal da diyor ki; 'tek başına iktidar'. Biz de zaten tek başına iktidarız ve diyoruz. Hadi diyoruz ama yapamazlar.''



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.