Erdoğan hükümetin istifasını sundu

Erdoğan hükümetin istifasını sundu

Cumhurbaşkanını ziyaret eden Başbakan Erdoğan çıkışta hükümetin istifasını Çankaya Köşkü'ne sunduğunu açıkladı. Erdoğan, Baykal ve Ağar'la görüştüğünü de söyledi.

Başbakan Erdoğan, 59. Hükümet'in istifasını Cumhurbaşkanı Sezer'e sunduğunu, 60. hükümetin kurulmasına kadar Bakanlar Kurulu'nun görevine devam edeceğini bildirdi.

Bakanlar Kurulu olarak istifalarını Cumhurbaşkanı Sezer'e sunduğunu açıklayan Erdoğan'ın Taamüllere uygun olarak yeni dönemde kabine oluşturmak için istifalarını Cumhurbaşkanı Sezer'e sunduklarını belirten Erdoğan, yeni görev verilene kadar hükümetin çalışmalarını sürdüreceğini söyledi.

Erdoğan, "Bu durumun milletimize ve devletimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Erdoğan, yeni cumhurbaşkanı adayıyla ilgili bir soru üzerine Abdullah Gül'ün iradesinin bu konuda kendisi için çok önemli olduğunu söyledi.

Erdoğan, Baykal', Ağar'ı ve Bahçeli'yi aradığını ancak MHP lideri ile henüz görüşemediğini ifade etti. Baykal ile sadece seçim üzerinde hayırlı olsun temennilerini konuştuklarını söyleyen Erdoğan, seçim meydanlarındaki tartışmaları bıraktık yeni bir ak sayfa açtık" diye konuştu.

Erdoğan önümüzdeki günlerde Baykal'a bir görüşme yapacağını da açıkladı.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı kabulü sona erdi. Çankaya Köşkü'nde gerçekleşen kabul yaklaşık yarım saat sürdü.




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.