Erdoğan: Benim kanıma dokundu

Erdoğan: Benim kanıma dokundu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İstanbul mitinginde Kazlıçeşme'de yüzbinlerce kişiye hitap ediyor. Erdoğan'ın hedefinde muhalefet partileri vardı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, işdünyasının "Oyumuzu CHP'ye vereceğiz ama iktidar olmasını istemiyoruz. İktidarda AK Parti'nin olmasını istiyoruz" şeklinde görüş beyan ettiğini belirterek, "Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu, anlamak mümkün değil. Siz oyunuzu hizmete, istikrara, güvene mi veriyorsunuz yoksa bu ülkenin geri gidişine, kayba mı veriyorsunuz? Siz oyunuzu özgürlüklere mi veriyorsunuz yoksa özgürlüklerin karşısına set çekenlere mi veriyorsunuz? Siz oyunuzu din ve vicdan özgürlüğünden yana mı veriyorsunuz, yoksa bunun önünü kesmek isteyenlere mi kullanıyorsunuz?" diye konuştu.

Erdoğan, AK Parti'nin Zeytinburnu-Kazlıçeşme'de düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a yüklendi.

CHP lideri Baykal'ın bugünkü gazetelere verdiği ilanlarda, kendisini "teröre teslim olan bir insan gibi" gösterdiğini ifade eden Erdoğan, "Sayın Baykal'ın 3 kez bakanlık yapmışlığı var. 95'te başbakan yardımcısıydı. Bu yıl şu ana kadar şehitlerimizin sayısı 73. Baykal'ın Başbakan Yardımcısı olduğu 1995 yılında ise şehitlerimizin sayısı 1158. Yani şimdi şehit sayımız 73'ten bir tane fazla olsa eğlenip duracak mıydı? Biz bir şehidin kanını 550 milletvekiline değişmiyoruz. Bir defa senin Doğu, Güneydoğu diye bir derdin var mı? Kaç kere gittin? Geçen gün Tunceli'ye gittin, orada da yuhaladılar, geriye iade ettiler" dedi.

"SAYIN BAYKAL SENİN KILAVUZUN KARGA"

Deniz Baykal'ın gazete ilanlarında Türkiye'nin toplam borcunu 400 milyar dolara çıkardığını dile getiren Erdoğan, "Sayın Baykal, senin kılavuzun karga. Sen hemen bu kılavuzu değiştir, yoksa hep rezil olacaksın" şeklinde konuştu. Erdoğan, Türkiye'nin 2006 yılı sonu itibariyle 183 milyar dolar borcu bulunduğunu söyledi.

Baykal'ın reel faizler konusunda da halkı yanlış yönlendirdiğini savunan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bazıları şecaat arzederken, sirkatini söylermiş. Bu beyefendi de sirkatini söylüyor. Bugün gazetelere ilanlar vermiş, devletin borçlanma faizini yüzde 19 küsur reel faiz olarak gösteriyor. İşte yakalandı. Zavallı, reel faizin ne olduğunu bilmiyor. Reel faiz, şu anda yüzde 10'un altındadır be zavallı, bundan da haberin yok. İki koyun gütmeyenden bu ülkeye başbakan olmaz. Ayıptır, insaftır senin ne biçim kılavuzların var? Bu kargalardan kurtul ama önce CHP senden kurtulsun. Ben senden memnunum çünkü senin gibi birinin varlığı, AK Parti'nin gücünü artırıyor. Kimden devraldık hükümeti? DSP-MHP-ANAP... Eski hükümet döneminde 22 banka fona devredildi. Bunun 40 milyar dolarlık faturası da milletin cebinden çıktı. Ayrıca işçiden, memurdan kesilen 13.5 katrilyon nemada hepsinin vebali var. Bunu kim ödedi? Biz ödedik."

"GEL BU SAATİ 10-15 BİN DOLARA SANA VEREYİM"

Erdoğan, Baykal'ın bir televizyon programında kendisine ait bir saate 60 bin dolar fiyat biçtiğini hatırlatarak, "Kolumdaki saate takmış. Hoşuna mı gitmiş, nedir anlamadım. Sayın Baykal, gel bu saati 10-15 bin dolar arasına sana vereyim. 70 yaşına geldin dayandın, hala dürüst davranmıyorsun. O akşam bandını izledim öyle ağlıyor ağlıyor ki acıdım. Öyle acıdım ki, gel sana Yeni Cami'nin önünde bi mendil açalım, bu işi halledelim... Sayın Baykal sen önce İş Bankası'ndaki hesaplarını kendinin ve eşinin malvarlığını açıkla'' dedi.

"BAYKAL ENERJİ BAKANI İKEN MAZOTU KARNEYLE ALIYORDUK"

Konuşmasında mazot fiyatları konusunda verilen indirim vaatlerine de değinen Erdoğan, şunları söyledi:

"Bu arada bir de mazotçular türedi. Biri, '1 YTL'ye indireceğim' diyor, sayın Baykal 'ÖTV'yi kaldıracağım' diyor. Biz şimdi çiftçimize verdiğimiz destekle zaten mazotu 1 YTL'ye indirdik. Bunlar başka dünyada geziyor; ama biz halkımızın sofrasından kalkarak geldik. Sayın mazotçu Baykal enerji bakanlığı da yaptı. Antalya'da bir hemşerisi bana mazot karnesi verdi ve 'Başbakanım biz Baykal enerji bakanıyken mazotu karneyle alıyorduk' dedi. Bakın CHP'nin ekmek karnesi de var, hatırlatmak isterim. Bunlar karneci, karneci."

KANIMA DOKUNDU

Baykal'ın 'AKP altın dağıtıyor' sözü için 'Kanıma dokundu, Çünkü biz milletin iradesini satın almayız' diyen Erdoğan, Baykal'a seslendi: İddianı ispat edemezsen namerdsin' dedi. 'Geçen gün çıkmış benim kolumdaki saati çok mu beğenmiş ne yapmış, 'Ben marka falan giymem' demiş. Aslında gömleği de marka. Bunu yakaladım. Şimdi Baykal, sen bu saati çok sevdiysen, gel 10-15 bin dolar anlaşalım. Sen de kazan ben de' dedim. Programı izlediğimde ona acıdım. Gel sana Yeni Cami önünde mendil açalım' dedi.

Baykal'a dürüst ol çağrısı yapan Erdoğan, 'Gel şu mal varlığını açıkla. İşbankası hesapların ortaya koy. Eşinin mal varlığını da açıkla. Ondan sonra gel. Millet senin karneni versin' dedi

UZAN'A: "BEN BAŞBAKAN OLDUKÇA BİR KURUŞ ALAMAZSIN"

Erdoğan, konuşmasında Genç Parti lideri Cem Uzan ve MHP lideri Devlet Bahçeli'ye de yüklendi. İmarbank'ın imarzedelere olan 9 katrilyonluk borcunun kendi hükümetleri tarafından ödendiğini kaydeden Erdoğan, "Önce babanın 9 katrilyon borcunu öde sonra mazotu konuş. Bu arada, akıllı aile ya, Kıbrıs'ın Rum kesiminde bir sanal şirket kurmuş beyefendi. Oradan Türkiye Cumhuriyeti'ni uluslararası mahkemeye, tahkime vermişler. Buradan 40-50 milyar dolar götürmenin hesabını yapıyor. Özel avukatlık bürolarındaki ajanlarla ortak. Elimde belgeleri var. Avrupa'dan İngiltere'den avukatlık şirketleriyle kazandığı parayı yarı yarıya bölüşmenin hesabını yapıyor. Bu can bu tende oldukça, ben başbakan oldukça isteyen mahkeme istediği kararı versin avucunu yalarsın. Bir kuruş alamazsın" diye konuştu.

BAHÇELİ'YE: "BİZ SİZİ 12 EYLÜL ÖNCESİNDEN TANIRIZ"

MHP lideri Bahçeli'nin de yanında bulundurduğu bir takım "haddini bilmez tipler" ile ülkenin her köşesinde terör estirdiğini iddia eden Erdoğan, "Yaptıkları iş demokratik bir mücadele değil. Bursa'da MHP'nin birinci sıra milletvekili adayı ve yanındaki kendini bilmez tipler, afiş asan iki delikanlıyı öldürünceye kadar dövüyorlar. Biri yoğunbakımda. İnsaf, insaf. Biz zaten 12 Eylül öncesinden tanırız, bu ülkeyi nerelere götürmek istedğinizi biliriz. O yüzden gelip de bize milliyetçiliğin tanımını yapmayın" dedi. İşdünyasının da "Oyumuzu CHP'ye vereceğiz ama iktidar olmasını istemiyoruz.

İktidarda AKP'nin olmasını istiyoruz" şeklinde görüş beyan ettiğini hatırlatan Erdoğan, "Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu, anlamak mümkün değil. Siz oyunuzu hizmete, istikrara, güvene mi veriyorsunuz yoksa bu ülkenin geri gidişine, kayba mı veriyorsunuz? Siz oyunuzu özgürlüklere mi veriyorsunuz yoksa özgürlüklerin karşısına set çekenlere mi veriyorsunuz? Siz oyunuzu din ve vicdan özgürlüğünden yana mı veriyorsunuz, yoksa bunun önünü kesmek isteyenlere mi kullanıyorsunuz?" diye konuştu.

BAYKAL BALIKÇILARI ZİYARET ETSİN

İktidara gelmesi halinde mazottaki ÖTV'yi kaldıracağını vaad eden Baykal için Erdoğan şunları söyledi: Senin haberin yok. Zaten çiftçi için mazotta indirim yapıyoruz. İDO ve balıkçıklara zaten 1 YTL'den veriliyor. Sen gidip benim balıkçı kardeşlerimi ziyaret etsen onlar sana anlatacakalrdır' dedi.

ARAMIZA AYRIMCILIK TOHUMLARI EKMEK İSTİYORLAR

Erdoğan, kalabalıktan bayraklarını kaldırmalarını isterken, Türkiye'ye şu mesajı verdi: Tek millet, Tek bayrak, Tek vatan, Tek devlet' diyerek 'Asıl mesele bu' dedi ve 'Bizi bölmeye güçleri yetömeyecek' dedi. 'Sizin şu birlikteliğiniz 23 Temmuz sabahı yeni bir süreci başlatacak. 3 Kasım'da yüzde 36 ladık, şimdi yüzde 40 ile yine tek başına, iş başına' diyen Erdoğan, kalabalıktan, 'Seçime kadar kapı kapı dolaşıp, herkese herşeyi anlatacağız. MHP'li, CHP'li ve diğer partili kardeşlerimize yumuşak dille gerçekleri anlatacağız. Çünkü bazıları görüyor ama inanmıyorlar. Görevimiz doğruları anlatmak' dedi.

BUNLAR MİRASYEDİ

Baykal'a birşey söylendiği zaman 'Biz Atatürk'ün partisiyiz' dediğini söyleyen Erdoğan' Sen Atatürk'ün partisini öldürdün. Mirasyedi oldun' dedi. Mirasyedilerin sadece CHP'liler olmadığı söyleyen Erdoğan, 'DP ve ANAVATAN da bunlardan biri. Şimdi bir tanesi ortalıkta yok. Yurtdışına çıkmış' diyerek Erkan Mumcu'yu kasteddi.



Haber7 / Anka


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.