Erbakan: AKP ile CHP'nin farkı yok

Erbakan: AKP ile CHP'nin farkı yok

Çağlayan'da Necmettin Erbakan konuşuyor. Erbakan, AK Partililerden 'gafiller' diye sözetti, Kazlıçeşme'ye 'Narkoz Meydanı' benzetmesi yaptı. Erbakan'dan sert sözler:

Recai Kutan'ın ardından Çağlayan Meydanı'ndaki mitingde Necmettin Erbakan konuşuyor. Alanı dolduran kalabalık Erbakan'ın konuşacağı anonsuyla adeta coştu.

Erbakan'ın açıklamaları özetle şöyleydi.

"Buranın adı Çağlayan Meydanı... Diğer adı Milli Görüş Meydanı. Allah'a şükür alanı milyonlarla doldurduk. Konuşmama şükrederek başlıyorum.

Bu gafillere karşı buradayız. Gafiller diyorum. Gafil sözümü nezaketimden söylüyorum. Bunlar bunu bilerek yapıyorlar. Aslında zalimler demeliydim.

İşte Milli Görüş Meydanı.. İşte milyonlar...

Şu tepenin arkasında Kazlıçeşmede Narkoz Meydanı'nda toplananlar var. Kırık ampuller. Oraya giden niye gidiyor buraya gidenler, niye geliyor?

Erbakan, İsrail'in Büyük İsrail'i kurma hayaliyle yanıp tutuştuğunu söyledi. Yahudilerin dini inançlarında büyük İsrail'in kurulmasının bir görev olarak ifade edildiğini söyleyen Erbakan, "Adamların dini bu dini.. Adamlar buna inanmış" diye konuştu.

Erbakan'ın sözleri şöyleydi:

Yahudiler temelini düşmanlıklardan alıyor. Düşmanın olacak ki sen yaşayacaksın. Bu fikrin temelini nereden alıyor. Darwin'den alıyor. İnasnın maymundan geldiğini savunuyorlar.

Batı Haçlı Seferi yürütüyor. Batı dediğim kim biliyor musun. Bir timsah Başı ABD, alt kısmı AB, kuyruğu İsrail, gövdesi işbirlikçiler..

Milli Görüş'ün önünü kesmek için her yolu denediler. Refah Partisi iktidarını bitirmek için her yolu denediler.

Size iktidarı verdik diyorsunuz. Yüzde 22 ile iktidar olunmaz. 1993'te bu ampule verdiğiniz kadar oy verirseniz iktidar olunur. Hocanız sizin için tırnakları ile kazıyarak hizmet etmeye çalıştı. Ey milyonşlar bir sefer beni anlayın. Siyonizmin oyununa alet olmayın.

Çiller'le ortaklık yaptığımız zaman Çiller hanım'a söyledim. Seni Başbakan yapmazlar. Ben bu Demirel'i okuldan tanırım hükümeti sana vermez. Sonra ertesi gün Yılmaz'ı çağırdı ve görevi ona verdi. Bu araba bu noktaya böyle geldi.

Eskiden Rusya vardı solculuk vardı sağcılık vardı. Şimdi Rusya göçtü. Yerine siyonizm çıktı. Ya işbirlikçisin ya Milli Görüşçüsün.. 5700 senelik bir mikrop bu siyonizm. Bu seni kullanıyor. Sen daha çocuksun. Milli Görüş Sultan Fatih'in görüşüdür.

22 Temmuz'da anahtarı Milli Görüşe mi yoksa işbirlikçiye mi vereceksin. Ey Hacı Ahmet, ey sakallı İhsan, ey ampül Ali. Kararın ne olacak?

Bunlar bütün insanları yutup kendilerine köle yapmak istiyorlar. Bizi kimse bölemez. Bizi kimse köle yapamaz.

22 Temmuz'da yeniden geleceklerini iddia eden ve Mimar Sinan örneği veren Erbakan, "1974'de çıraklık dönemimizi yaptık. 95-96'da kalfalık dönemimizi geçirdik. Şimdi baş mimar olarak geliyoruz." dedi.

Erbakan, iktidara geldiklerinde IMF'i göndereceklerini de söyledi.

Milli görüş iktidarında, ülkenin ekonomik refah yaşadığını anlatan Erbakan, 'Bizim zamamınızda memur 100 alırken 256 aldı' dedi.

AK Parti iktidarının iflas etmiş tüccara benzeten Erbakan, 'İflas eden tüccar belli etmemek için, kokteyller verir. Bunların mitingleri de buna benziyor' dedi. Erbakan şunları söyledi:

"AKP ile CHP'nin farkı yok. İkisi de işbirlikçi. İkisi de Yahudi uşağı. AKP'yi kurduran da dünya siyonizmi kurdurdu."

Necmettin Erbakan, aklı başında olan bir insanın 'Çözümsüzlük çözüm değildir diyerek Kıbrıs'ı Yunanistan'a verir mi?' diye sordu.

AK Parti Genel Başkanı Erdoğan için, AB mücadelesi verdiğini ve 'Sen, ben ders verirken, top oynarsan olacağı budur' diyen Erbakan, Avrupa Birliği'nini Hristiyan Topluluğuna benzetti.




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.