Engez: 'CHP Gurubu olarak İnönü ile hareket etme kararı aldık'

Engez: 'CHP Gurubu olarak İnönü ile hareket etme kararı aldık'

Sarıgül’ün sağ kolu, CHP Grup Başkan Vekili Selahattin Engez, CHP Grubu’nun Hayri İnönü ile birlikte hareket edeceklerini açıkladı. Engez’in bundan iki gün önce de İnönü aleyhinde çarpıcı açıklamalarda bulunmuş olması ironi yarattı.

Selahattin Engez, istifa eden Başkan Yardımcısı Emir Sarıgül’ün disipline sevk edilmesine ilişkin önceki açıklamalarının tersine bir açıklama daha yaptı.

“PARTİMİZİN ALACAĞI KARARLARI SAYGI İLE KARŞILAYACAĞIZ”

CHP Grup Başkanvekili Selahattin Engez, “Şahsım ve CHP mensubu meclis üyelerinin partimiz yetkili kurullarının alacağı kararları her zaman saygı ile karşılayacağımız izahtan varestedir” dedi.

ENGEZ: “HAYRİ İNÖNÜ İLE BİRLİKTE OLACAĞIZ”

Şişli Belediyesi Başkanı Hayri İnönü’nün yanında olduğu mesajını veren Engez, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin herhangi bir üyesinin Disiplin Tüzüğü’ne ve ilkelerine aykırı her türlü davranış ve hareketlerinin tarafımdan ya da belediye meclis grubumuzca tasvip edilmeyeceğinin kamuoyunca bilinmesini isteriz. Genel seçimlere çok kısa bir süre kala Şişlimiz üzerinden partimiz aleyhine sonuçlanacak her türlü olayın karşısında olacağımızı ve Şişli Belediye Başkanı Sayın Hayri İnönü ile birlikte el ele Şişlimiz için çalışacağımızı bilgilerinize sunarım” açıklamasında bulundu.

CHP Şişli Belediyesi Meclis üyesi Emir Sarıgül’ün, Başkan İnönü’ye belediye meclis toplantısı öncesinde küfür ettiği görüntüleri internette yer almıştı. Bunun üzerine de CHP İstanbul İl Yönetim Kurulu tarafından Emir Sarıgül “Kesin İhraç İstemi” ile disipline sevk edilmişti.

SELAHATTİN ENGEZ’İN İLK AÇIKLAMASI

Şişli Belediyesi CHP Meclis Grubu Başkanvekili Selahattin Engez, Belediye Meclis Üyesi Emir Sarıgül’ün partiden ihraç talebine ilişkin İstanbul İl Yönetim Kurulu’nun almış olduğu kararı üzüntüyle karşıladıklarını belirterek; disiplin kurulundan karardan geri dönmesini bekledikleri ifade etmişti.

ENGEZ YİNE CHP GRUBU ADINA İL YÖNETİMİNİ ELEŞTİRMİŞTİ

“Şişli Belediyesi Meclis Üyesi Emir Sarıgül’ün CHP İl Yönetim Kurulu tarafından partiden kesin ihraç talebiyle İl Disiplin Kurulu’na sevkedildiğini öğrenmiş bulunuyoruz. CHP İl Yönetim Kurulu’nun, bazı internet sitelerinde yer alan ve içeriği net olmayan görüntülere dayanarak, gerekli araştırmayı yapmadan alelacele verdiği bu karar CHP Meclis Grubumuzu derinden yaralamıştır. Şişli Belediyesi CHP Meclis Grubu olarak, tüm arkadaşlarımızla birlikte, bu kararın hakkaniyet duygusundan uzak olduğunu düşünüyor ve üzüntüyle karşılıyoruz” demişti.

ENGEZ KARARI DOĞRU BULMUYORUZ DEMİŞTİ

Verilen kararı doğru bulmadıklarını ifade eden Engez, “CHP İl Yönetim Kurulu’nun genel seçim çalışmaları devam ederken seçime yoğunlaşmak yerine, hukuki dayanaktan yoksun, kimler tarafından çekilip medyaya servis edildiği belirsiz ve gerçek olup olmadığı tartışılır bir görüntüye dayanarak böyle bir karar vermesi bizce doğru değildir” diye yazılı açıklama yapmıştı.

Engez, “İnanıyoruz ki partimizin kamuoyundaki algısını olumsuz etkileyecek bu yanlış karar disiplin kurulundan en kısa sürede dönecektir” demişti.

ENGEZ’DEN İKİ GÜNDE İKİ FARKLI AÇIKLAMA

CHP Grup Başkanvekili Selahattin Engez’in iki günde yaptığı iki farklı açıklama ile ilgili; 20 yıldır Şişli’yi ve Şişli Siyaseti’ni yakından takip eden ve yaptığı tüm haber ve yorumları gerçekleşen Şişli Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Tekin’e bu durumu sorduk.

TEKİN; “BU OLAYLARIN PERDE ARKASINI AÇIKLAYACAĞIM”

Mehmet Tekin; yaşanan bu olayın arkasında çok derin ve vahim olayların yaşandığını ifade etti. Tekin; ‘Ben altı ay once Şişli’de; Ocak, Şubat ve Mart aylarında çok vahim olaylar olacak demiştim.  Ve tüm iddialarım tek tek gerçekleşti. Selahattin Engez’in yaptığı bu iki farklı açıklama ile ilgili araştırmalarım sürüyor. Çok kısa zamanda bu olayların tüm derinliklerini tüm Şişlili ile paylaşacağım’ dedi.  

CHP Şişli Meclis Üyelerinin daha önce Emir Sarıgül'ü destekleyen ve Hayri İnönü'nün de aleyhinde yaptıkları basın açıklamasının görüntüleri medyada sıkça yer almıştı.

chp-grubu-hayri-inonu-ile-hareket-ediyor.jpg 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.