Engel Tanımıyorlar

Engel Tanımıyorlar

Yayla Mahallesi’ni Piyale Paşa Bulvarı’na bağlayan Poyraz Sokağın girişi demir kapanla trafiğe kapatıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Koordinasyon Müdürlüğü tarafından alınan karar ile mahalleye girişin sağlanmaması için konulan demir kapana

 Uygulamaya tepki gösteren ve ticaretle uğraşan mahalle sakinleri, dışarıdan bir müşterileri geldiği zaman yolları karıştırdığını ve sırf bu nedenle gelmek istemediklerini belirttiler. Yolun kenarında bulunan binaların fiyatlarının düşürülmesi için yolun girişinin kapatıldığı yönünde iddiada bulunan mahalle sakinleri, yangın çıktığı takdirde itfaiyelerin ulaşımının zor olacağından duydukları endişeyi dile getirdiler.

Sınır tanımayan şoförler ise çareyi demir kapanın üzerine tahta koymakla bulmuşlar. Mahalleye giriş yapmak isteyen şoförler, önce araçlarını yolun kenarına park ediyorlar. Daha sonra her daim orada bulunan tahtayı demir kapanın üzerine koyuyorlar ve mahalleye giriş yapıyorlar.

Ulaştırma Koordinasyon Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; “Araç trafiğinin çıkışı için açılmış olan Poyraz Sokak’ta araçların kural ihlali yaparak aynı zamanda giriş yaptıkları, bu durumun kazalara sebep olduğu arazi çalışmalarında anlaşılmıştır. Sokağa girişi engellemek amacıyla konulan levhalara rağmen kural ihlali yapmaya devam ettiler. Kazaların önlenmesi için araç kapanı koymayı uygun gördük”. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.