En iyi uçak içi eğlenceye sahip havayolu

En iyi uçak içi eğlenceye sahip havayolu

Dubai merkezli havayolu şirketi Emirates, bu sene de Skytrax ödüllerinde en iyi uçak içi eğlence sistemine sahip havayolu seçildi.

Dubai merkezli uluslararası havayolu şirketi Emirates Skytrax 2007 Uçak İçi Eğlence kategorisinde En İyi Havayolu ödülünü bu yıl da alarak üst üste üç yıl kazanmış oldu. Skytrax ödülleri, Ağustos 2006 ile Haziran 2007 tarihleri arasında 93 farklı milletten 14 milyon yolcunun “Dünya Havayolu Anketine” katılımıyla sonuçlandı.

 



Skytrax CEO’su Edward Plaisted övgü dolu sözlerinde “Emirates En İyi Uçak İçi Eğlence ödülüne ismini sağlamlaştırarak kazımaktadır ve biz 2007 anket sonuçlarına göre tekrar kazandıkları bu başarıdan dolayı kendilerini tebrik ediyoruz” dedi.

 

Emirates yolcularına en iyi uçak içi eğlence sistemini sunmak için güçlü yatırımlar yapıyor. 1992 yılında Emirates, uçak filosundaki tüm uçaklara bütün sınıflarda kişisel TV ekranı koyan ilk havayolu oldu.

 

2003 yılında, Emirates  bilgi (information), iletişim (communication) ve eğlence (entertainment) kelimelerinin kısaltılması olan “ice” sisteminin lansmanını gerçekleştirdi. Bu sistem; 500’ün üzerinde eğlence kanalı ve daha bir çok seçeneği yolculara sunuyor. Şirketin kendi bünyesinde tasarlanan Emirates’in eşsiz “ice” sistemi yalnızca eğlence sunan geleneksel uçak içi eğlence anlayışını; sms, elektronik posta servisi ve uçuş sırasında güncellenen haber servisi de ekleyerek genişliyor.

 

Emirates, son olarak “ice” sistemini geliştirerek ekranları “Dijital Geniş Ekran” olarak yeniledi. Bu eşsiz sistemin bir çok özelliği havayolu endüstrisinde bir ilk; bu sistem ile  yolcular oturma pozisyonunu, aydınlatmalarını, masaj fonksiyonlarını ve eğlence kanalını kablosuz kumandaları ile kendileri seçebiliyorlar.

 

Şu anda “ice” sistemi Emirates yolcularına sinema, müzik, televizyon, oyundan oluşan ve İngilizce, Arapça, Hintçe, Urduca, Çince, Japonca ve diğer dillerdeki programlar ile 600’ün üzerinde kanal sunuyor. Yeni “ice” dijital geniş ekran daha fazla film, TV ve 100’ün üzerinde oyun imkanı sunuyor. My USB ve My Playlist bu sistemin iki yeni özelliği. My USB; yolcuların pdf dosyalarını ve resimlerini uçuş sırasında kişisel ekranlarında görebilmelerini sağlıyor. My Playlist ile ise yolcular 10,000 eser arasından kendi müzik listesini oluşturabiliyor.

 

Dünyanın en hızlı büyüyen havayolu şirketi olan Emirates, en karlı 3, en büyük 20 havayolu şirketi arasında yer alıyor. Dünyanın en genç filolarından birine sahip olan ve toplam 59 ülkede 92 noktaya uçan Emirates Havayolları,  İstanbul – Dubai arasında her gün 427 kişilik Boeing 777-300 tipi uçaklar ile uçuyor




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.