En gizlitoplantı nerede olacak?

En gizlitoplantı nerede olacak?

Komplo teorilerinde adına sık rastlanan, dünyanın en gizemli buluşmalarından Bilderberg'ler hangi otelde toplanacak?

Komplo teorilerinde adına sık rastlanan, dünyanın en gizemli buluşmalarından Bilderberg, bu sefer İstanbul'da toplanıyor. Ünlü konuklar havaalanından zırhlı araçlarla otele getirilecek

Toplantıların yapılacağı yerin bilgisi müthiş bir gizlilik içinde son dakikaya saklanırken, bugün sabah saatlerinde yayınlanacak olan deklarasyonla toplantıya ilişkin ayrıntılar ve yer açıklanacak. İstanbul polisi de toplantının güvenliği için her türlü önlemi aldı.

İstanbul'daki toplantının organizasyonunu, Koç Grubu'na ait Setur adlı seyahat şirketi yürütüyor. Şirket yetkilileri, dün itibariyle de İstanbul'a gelmeye başlayan yabancı katılımcıları karşılayarak güvenli biçimde konaklayacakları yerlere götürdüklerini söyledi. Bilderberg Türkiye Temsilciliğini Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'un yaptığı kaydediliyor.

RİTZ CARLTON SEÇİLDİ

Dünyanın en gizemli buluşmalarına sahne olduğu iddia edilen Bilderberg toplantıları, bu yıl Türkiye'de yapılıyor. Konusu, katılımcıları ve içeriği gizli kaldığı için büyük merak uyandıran, aynı zamanda "dünyaya yön veren elitler grubu" olarak adlandıran Bilderberg'in İstanbul buluşması için Taksim'deki The Ritz Carlton Oteli seçildi.

Bugün başlayacak ve 3 gün sürecek toplantılar için güvenlik önlemleri alındı. Bilderberg, Avrupa ve Amerika arasındaki ilişkiler konusunda strateji geliştirmek amacıyla Dış İlişkiler Komitesi (CFR) tarafından 1954'te Hollanda'da (Oosterbeek) Bilderberg Oteli'nde kuruldu.

32 yıl aradan sonra yeniden Türkiye'de
Yeni Dünya Düzeni'nin küresel kolu olan Bilderberg, 32 yıl aradan sonra yeniden Türkiye'de toplanıyor. Türkiye'de, 18-20 Eylül 1959'da İstanbul Yeşilköy'de ve 25-27 Nisan 1975'te Çeşme Hotel Altın Yunus'ta yapılan toplantıların ardından, 31 Mayıs-3 Haziran arasında İstanbul'da The Ritz Carlton Oteli'nde bir araya geliyor.
Türkiye ve dünyadan önemli isimlerin davet edildiği Bilderberg'de gündem ana başlıklarıyla belirleniyor. Irak geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Bilderberg'in önemli konuları arasında. Toplantının Türkiye'de olması nedeniyle Türkiye'den katılımcıların sayısının arttığı söyleniyor.

Türkiye'den Bilderberg organizasyonuna başkanlık eden Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ümit Boyner'in yanı sıra UNDP Başkanı Kemal Derviş, Devlet Bakanı Ali Babacan, gazeteci Mehmet Ali Birand gibi isimlerin yer aldığı toplantıda "Türkiye'de seçimler sonrası" ve "Türkiye ile komşuları" başlıkları da masaya gelecek.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.