En büyük banka satışı

En büyük banka satışı

Tarihin en büyük banka satışında sona yaklaşılıyor. Hollandalı bankacılık devi ABN Amro'yu almak için bankalar yarışıyor...

Tarihin en büyük banka satışında sona yaklaşılıyor. Hollandalı bankacılık devi ABN Amro'yu almak için İngiltere'nin en büyük ikinci bankası Barclays ile İskoç Royal Bank of Scotland (RNB) liderliğindeki konsorsiyum arasında teklif yarışı hızlanarak devam ediyor.

RNB, Belçika-Hollandalı Fortis ve İspanyol Santander'in oluşturduğu konsorsiyumun, çoğunluğu nakit olmak üzere 71.1 milyar euro'luk son teklifine karşı, Barclays çoğunluğu hisse olmak üzere 65.5 milyar euro'luk bir teklif ortaya sürdü.

Konsorsiyumun teklifi daha yüksek olsa da konsorsiyum üyeleri ABN Amro'yu parçalara ayırmayı planladığı için banka yönetiminin bu teklife mesafeli yaklaştığı belirtiliyor.

 Ancak ABN Amro hissedarlarının, nakit oranı yüzde 93 olan bu teklife sıcak baktığı biliniyor. Barclay ise bankayı parçalamak yerine kendisiyle birleşip HSBC'nin ardından Avrupa'nın en büyük ikinci bankası olmak istiyor. ABN Amro için teklif süresi, 7 Ağustos - 4 Ekim arasında devam edecek.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.