Emniyet'te izinler kaldırıldı

Emniyet'te izinler kaldırıldı

20 bin polisin tayini 22 Temmuz sonrasına bırakılırken emniyet teşkilatında tüm izinler kaldırıldı. Özel Harekat Daire Başkanlığı, özel timcilerin sayısını artırma kararı aldı.

20 bin polisin tayini 22 Temmuz sonrasına bırakılırken emniyet teşkilatında tüm izinler kaldırıldı.
22 Temmuz'da yapılacak genel seçimler öncesi terör eylemlerinin artması İçişleri Bakanlığı'nı harekete geçirdi. Bakanlık, seçimlerde huzur ortamını ortadan kaldıracak saldırıların önünü almak amacı ile acil eylem planını uygulamaya soktu. Buna göre ilk kez bir seçimde, tehdit aldıklarını bildirmeleri halinde milletvekili adaylarına yakın koruma verilecek. Seçimde görev yapacak polisler özel eğitime tabi tutulurken, tüm izinler kaldırıldı. 22 Temmuz'a kadar başkent Ankara'da polisler, acil haller için sadece 5 gün izin kullanabilecek. 20 bin emniyet görevlisini ilgilendiren tayinler ise seçim sonrasına bırakıldı. Havanın erken kararması dikkate alınarak Doğu'da oy verme işlemi diğer illere göre bir saat önce tamamlanacak. Ayrıca artan terör olayları dikkate alınarak Özel Harekat timleri kritik illere kaydırıldı.

İçişleri Bakanlığı, 22 Temmuz seçimlerinin herhangi bir baskı olmadan demokratik bir ortamda gerçekleşebilmesi için hazırlıklarını sürdürüyor. Bakan Osman Güneş, bu amaçla 7 bölgede 81 ilin valisi, emniyet müdürü, jandarma alay komutanı ile Emniyet Genel Müdürü, Emniyet İstihbarat, Terör ve Güvenlik Daire başkanlarıyla üst düzey toplantılar gerçekleştiriyor. İlki Diyarbakır'da yapılan toplantılar Erzurum, Samsun ve Trabzon ile devam etti. Güvenlik zirvesi yarın Adana'da, cuma günü İstanbul'da, son olarak İzmir'de toplanacak. Toplantılarda valiler, illerindeki ihtiyaçlarının yanı sıra bazı talepleri dile getiriyor. İçişleri Bakanlığı, bu talepler doğrultusunda yeni bir uygulamaya imza atıyor. 81 il emniyet müdürlüğüne verilen talimatta adayların herhangi bir baskıya maruz kalmaması ve seçimlerin demokratik bir ortamda gerçekleşmesi için tehdit alan adaylara koruma tahsis edilmesi istendi. Bu konudaki karar, valilerin başkanlığında illerde oluşturulan koruma komisyonlarınca verilecek.

Sandık güvenliğinin sağlanması için de çeşitli önlemler alınacak. Doğu illerinde hava erken karardığından Yüksek Seçim Kurulu'nun da onayı ile seçimler bir saat erken tamamlanacak. Polisin yanı sıra sandık başkanları da izin kullanamayacak. Seçimlerde görev yapan polisler özel eğitime alındı. Emniyet Genel Müdürlüğü, gerek 22 Temmuz seçimleri gerekse artan terör olayları sebebiyle Özel Harekat timlerini kritik Doğu illerine kaydırdı. İlk aşamada Hakkari, Şırnak ve Tunceli'ye 50'şer Özel Harekat timi gönderildi. Özel tim, bu illerde terör örgütünün faaliyetlerine karşı da tedbir alacak. Özel Harekat Daire Başkanlığı, özel timcilerin sayısını artırma kararı aldı. Temmuz ayında 500 polis Özel Harekat kursuna alınacak. 500 Özel Harekatçı da Güneydoğu'ya gönderilecek.




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.