Elektrokent’te faturalarda ekonomik dönem!

Elektrokent’te faturalarda ekonomik dönem!

Proje ile ilgili Makine Mühendisi A.Tolga Öncüoğlu Gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

 


Elektrokent’te faturalarda ekonomik dönem

Elektrokent’deki ısıtma ve soğutma projesi yaklaşık bir buçuk sene önce daha önceki yönetim döneminde başlamıştı. Projesiz ve biraz da hatalı bir dizayn ile devam ettiği için bir yerde tıkanmış kalmıştı. Yeni yönetim ile birlikte bu işin bir projesi yapılması ve maliyetin çıkartılması gerektiği konusunda çalışma yapıldı. Daha sonra proje ihaleye açılarak hayata geçti. Proje ile ilgili Makine Mühendisi A.Tolga Öncüoğlu Gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

“PROJEYE UYGUNLUK RAPORU”

Bütün ısıtma ve soğutma sistemlerinin hepsiyle  ilgili bir çalışma yaptık. Daha sonra yönetimle beraber uygun bir sisteme karar verdik. Şu anda üzerinde çalıştığımız bitmek üzere olan  bu sistem, eski sistemden çok daha verimli ve modern bir sistem. Bu sistemle ilgili  projeyi yaparken, Yıldız Üniversitesi Profesörlerinden birini de işin içerisine danışman olarak dahil ettik. Yönetim tarafından uygulanması planlanan sistemin uygunluğuyla ilgili bir rapor hazırlandı. Bizim bu seçtiğimiz sistemle ilgili de hocamızın kendisi de bir rapor hazırladı. Ve uygundur doğru seçim olmuştur raporunu aldıktan sonra, hesaplarımızı da yaparak  projemizi tamamladık.

“SICAK HAVA VE GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ”

Bu sistemin amaçlarından bir tanesi ve en önemlisi Perpada ki görüntü kirliliğinden ve sıcak havadan kurtulmak. Klimaların hep dışarıda durması aşırı bir sıcak hava ortamı ve görüntü kirliliğine sebep oluyor.. Buraya alışverişe gelen ve burada  işyeri olan kişiler de bu durumdan rahatsızlar. Bir yandan güneşin sıcağı bir yandan klimaların sıcak havayı dışarı vermesiyle beraber Perpa  gezilemez bir yer halini almıştı. Şimdi bu sistemde tüm klimalar sökülecek. Büyük bir sistem kuruluyor. Her Firma kendi ısıtma ve soğutmasını ayarlayabilecek.

 

 Bunun yanında kullanılan klimalar  zaten yüksek maliyetle soğutma yapan sistemlerdir. Bizim  yeni kurduğumuz sistemde enerji çok daha verimli bir şekilde  kullanılacak. Klimalarla 1 kw enerji verip  2 kw soğutma alıyoruz bizim yeni kurduğumuz sistemlerde bu çok daha fazla  2-3 katı daha verimli  olacak. Bu sistemler daha az elektrik tüketerek daha çok soğutma enerjisi ve ısıtma enerjisi elde edeceğiz.

“KULLANILDIĞI KADAR FATURA”

İnsanlar artık İşyerlerinde ısındığı ya da soğuttuğu kadarını  faturalandırılacaklar. Bu nasıl olacak? Dükkân girişlerinde kalorimetreler olacak.

İnsanlar Sıcaklık ve soğukluk  ayarlarını yapabilecekleri sistemlerle öğle yemeğine giderken bile sistemlerini kapatıp yada ayarlayarak gidebilecekler.. Dolayısıyla o ay için yada o gün kullanmadığı miktar faturasına yansımayacak en önemli avantajlarından biride bu. Eskiden merkezi sistemli olduğu zaman ısınsın ısınmasın faturaya yansıyordu. Soğutma merkezi değildi şimdi bu sistemle soğutmadn merkezi hale geldi. Dolayısıyla enerji ekonomisi sağlanıyor.

Bu kış sistem çalışmaya başlayacak. Bütün dükkanların kapısına kadar sistem tamamlanmış duumda.

Dükkanların içindeki sistemlerde Firma sahipleri tarafından yapılacak. Her dükkan için, dükkanın durumuna göre proje hazırlanıp sistem kurulabiliyor.

Bizim firmamız aynı zamanda bir danışma merkezi gibi çalışıyor. İsteyen herkese Dükkanların içindeki proje ve  sistem montajı için yardımcı olunuyor. Önümüzdeki, yaza soğutma sistemini bitirilmesi hedefleniyor dedi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.