El Maktum parayı ödemedi

El Maktum parayı ödemedi

Sama Dubai, İETT arazisi hakkında açılan davanın akıbetinin belli olmaması nedeniyle Belediye'ye para ödemedi.

Şeyh El Maktum'un sahip olduğu Sama Dubai'nin KDV dahil 1 milyar 152 milyon dolara aldığı İstanbul Levent'teki İETT arazisi, yargı kıskacında. Daha önce arazi bedelini peşin ödeyeceğini açıklayan Sama Dubai İstanbul Gayrimenkul, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne hala ödeme yapmadı.

Sama Dubai'nin ödeme yapmamasına gerekçe olarak da Mimarlar Odası'nın imar planında yapılan değişikliğin iptali ve yürütmeyi durdurulması talebiyle açtığı davasının henüz sonuçlanmaması gösteriliyor.

Belirsiz süreç
Büyükşehir Belediyesi'nin ise, Sama Dubai'ye yargı kararının projenin uygulamaya geçirilmesini önlemeyeceği konusunda güvence vererek, Sama Dubai İstanbul Gayrimenkul Şirketi'ni ödemeyi yapması için ikna ettiği iddia edildi.

Yargıdan çıkabilecek muhtemel bir yürütmenin durdurulması kararına Büyükşehir Belediyesi'nin uyup uymayacağı ve Sama Dubai'nin bu durumda projeyi nasıl uygulayacağı, sürecin en önemli unsurlarını oluşturuyor. İhale bedelinin ödenmesine ilişkin son tarih olan 28 Mayıs'a kadar Sama Dubai'nin ödeme yapması bekleniyor.

İki ayrı dava açıldı
Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, satış sonrasında, ihalenin yapıldığı parselin kamu ve park alanı olduğunu belirterek, 2006 yılında yapılan plan değişikliğiyle, 46 bin metrekarelik alanın 7'ye varan emsal ile 368 bin metrekareye çıkarıldığını ifade etmişti.

Plan dengeleri açısından, ulaşım, altyapı, teknik donanım nedenleri ile değişikliği kabul etmenin söz konusu olmadığını belirten Mimarlar Odası, 12 Nisan 2006'da arazinin imar planlarının iptali için yürütmenin durdurulması ve planın iptali istemi ile İstanbul 7. İdare Mahkemesi'ne dava açmıştı.

Mimarlar Odası, ihale sonrasında 30 Nisan tarihinde ikinci bir dava açarak, ihalenin iptal edilmesini istedi. Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi avukatlarından İlyas Bulcay, Dubai Kuleleri ile ilgili açtıkları iki davanın da devam ettiğini söyledi.


VATAN



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.