Ekrem İmamoğlu, resmen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı oldu

Ekrem İmamoğlu, resmen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı oldu

Millet İttifakının CHP adayı Ekrem İmamoğlu, mazbatasını alarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.

İMAMOĞLU EŞİ İLE BİRLİKTE MAKAMA GEÇTİ

İstanbul İl Seçim Kurulundan mazbatasını aldıktan sonra Saraçhane'ye gelen Ekrem İmamoğlu, kokteyl salonunda meclis üyelerine hitap ettikten sonra başkanlık makamına geçti.

UYSAL, GÖREVİNİ İMAMOĞLU’NA DEVRETTİ

Mevlüt Uysal tarafından karşılanan İmamoğlu, görevi önceki başkandan aldı.

Uysal, başkanlık mührünü İmamoğlu'na verdikten sonra kısa bir açıklama yaptı. Uysal'dan sonra konuşan İmamoğlu, görevi kendisine devreden başkana teşekkür etti.

KILIÇDAROĞLU’NDAN AÇIKLAMA:

"Çok mutluyum, huzurluyum, duyguluyum. Büyük bir başarı elde ettik, Türkiye için, çocuklarımız için, onların geleceği için, demokrasimiz için, hep birlikte huzur içinde yaşamak için. Bu başarı topluma hizmet etmek için yola çıkan insanların başarısıdır. Bu başarı birlikte yaşamak isteyen milyonların başarısıdır. Dolayısıyla mutluluğumu ancak böyle anlatabiliyorum. Arkadaşlarım, milletvekili arkadaşlarım, merkez yönetim kurulunda görev alan genel başkan yardımcısı arkadaşlarım, grup başkan vekili arkadaşlarım ve bütün personelimiz gerçekten gecesini gündüzüne katarak çalıştı, çaba harcadı, emek harcadı ve güzel bir sonuç elde ettik. Türkiye'ye hayırlı olsun."

İSTANBUL SEÇİM SONUÇLARI

31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu 4 milyon 169 bin 765, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım 4 milyon 156 bin 36 oy aldı.

Ayrıca Saadet Partisi Adayı Necdet Gökçınar 103 bin 364, Bağımsız Türkiye Partisi Adayı Selim Kotil 27 bin 87, Türkiye Komünist Partisi Adayı Zehra Güner Karaoğlu 10 bin 349, Vatan Partisi Adayı Mustafa İlker Yücel 15 bin 428, Demokrat Parti Adayı Ersan Gökgöz 22 bin 268, Demokratik Sol Parti Adayı Muammer Aydın da 30 bin 884 oy aldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.