Eğirdir'de yat gezilerine çevre yasağı

Eğirdir'de yat gezilerine çevre yasağı

Eğirdir'de kiraladığı iki yatla vatandaşlara göl turu yaptıran Isparta Belediyesi'ne Çevre ve Orman İl Müdürlüğü'nden yasak uyarısı yapıldı.

Türkiye'nin en büyük göllerinden Eğirdir'de kiraladığı iki yatla vatandaşlara göl turu yaptıran Isparta Belediyesi'ne Çevre ve Orman İl Müdürlüğü'nden yasak uyarısı yapıldı. Eğirdir Kaymakamlığı'na yapılan uyarıda, göle yatla açılmanın Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği'ne aykırı olduğu bildirilerek, turların kaldırılması istendi.

Sosyal belediyecilik çalışmaları çerçevesinde iki yat kiralayarak Eğirdir Gölü'nde gezi düzenleyen Isparta Belediyesi'ne yasak geldi. Isparta Çevre ve Orman İl Müdürlüğü, Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği'ne göre göle yatla açılmanın yönetmeliğe aykırı olduğu uyarısında bulunarak Eğirdir Kaymakamlığı'ndan yat turlarının iptal edilmesini istedi.

 

Çevre ve Orman Bakanlığı'nın Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği, İçme ve Kullanma Suyu Temin Edilen Kıtaiçi Yüzeysel Sularla İlgili Kirletme Yasaklarına ilişkin kararının kesin ve açık şekilde konuyu izah ettiğini belirten Çevre Müdürü Tayfun Büyükküpçü, turların göle zarar vermemesi için iptal edilmesini istedi. Büyükküpçü, yönetmeliğin 16. maddesi gereği içme suyu kaynağı olan sularda akaryakıtla çalışan kayık, motor ve benzeri araçların kullanılmasına izin verilemeyeceğini ancak yelkenli, kürekli veya akümülatör ile çalışan araçlara ve salların kullanılmasına izin verilebileceğini bildirdi.

 

Eğirdir Kaymakamlığı'na ilgili yönetmeliği hatırlatan Büyükküpçü, yatların kaldırılması için gerekli işlemlerin başlatılması yönünde yetkililere gerekli bilgiyi verdiklerini vurguladı.

 

Büyükküpçü, Eğirdir Kaymakamlığı'na gönderdiği uyarı yazısında, "Göl yüzey alanının çok büyük olması nedeniyle yöre halkının, güvenlik, toplu taşıma, su ürünleri çıkarılması gibi gerekli ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla akaryakıtla çalışacak su araçlarının kullanılmasına su alma yapısına 300 metreden daha yakın olmamak şartıyla Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce izin verilebilir. Bu amaçla kullanılacak araçlarda oluşabilecek her türlü atık su ve sintine suyunun arıtıldıktan sonra bile içme ve kullanma suyu rezervuarına boşaltılması yasaktır." şeklinde bir hatırlatma yer aldı.

 

Turların kaldırılması için gerekli yazıyı gönderdiklerini ileten Büyükküpçü, ancak yazıya herhangi bir cevap alamadıklarını söyledi. Belediyenin gölde düzenlediği yat gezisi 28 Temmuz'da başladığı, 30 gün sürecek gezi programının günde iki kez gerçekleştirildiği öğrenildi.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.