Edip Başer neden görevden alındı?

Edip Başer neden görevden alındı?

Emekli Orgeneral Edip Başer'in Türkiye'nin Terörle Mücadele Özel Temsilcisi görevden alınma nedenini Başbakan Yardımcısı Abdullatif Şener açıkladı. İşte gerekçe:

Türkiye’nin Terörle Mücadele Özel Temsilcisi Emekli Orgeneral Edip Başer, görevden alındı. Bakanlar Kurulu toplantısında alınan kararı açıklayan Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Abdüllatif Şener, Başer’in basında yer alan açıklamalarından dolayı görevlen alındığını belirtti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığı’nda toplanan ve yaklaşık 7 saat süren Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Toplantının ardından hükümet adına Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Abdüllatif Şener açıklamalarda bulundu.

Şener, kurulun gündemine Yap-İşlet Devret modeliyle ilgili kanunda bazı değişiklikleri öngören yasa tasarısı, özelleştirme kapsamında küçültülen işyerlerinde işten çıkarılanların havuza alınması ve görevlendirilmesiyle ilgili tasarı ile Ar-Ge faaliyetlerinin desteklenmesine ilişkin tasarıların geldiğini ve bunların TBMM’ye sevk edildiğini söyledi.

AB’ye katılım süreci hakkında Devlet Bakanı Ali Babacan’ın bir sunum yaptığını ifade eden Şener, “Müzakere fazıllarında iki küçük gelişme olmuştur. Malların serbest dolaşımına ilişkin taslak görüş hazırlanmaya başlanmıştır. 22’nci fasıl olan bölgesel politika ve yapısal araçların koordinasyonu başlığıyla ilgili olarak açış kriterlerinin belli olmuştur” dedi.

SEÇİM EKONOMİSİ YOK

Şener, Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz’ın toplantıya katılarak para politikası hakkında bir sunum yaptığını dile getirdi. Sunumda, enflasyonla mücadele, para ve kur politikaları, uluslararası gelişmeler, istihdam ve ödeme dengeleri hakkında bilgi verildiğini söyledi.

Şener, bir gazetecinin Durmuş’un seçimlerde izlenecek ekonomi politikasıyla ilgili Bakanlar Kurulu’na kaygısını iletip iletmediği şeklindeki sorusu üzerine popülist bir ekonomi politikası izlemediklerini belirterek, “Seçim ekonomisi diye tanımlanan bir politikadan uzak duracağız” dedi.

Edip Başer’in gazetelere yaptığı açıklamanın da Bakanlar Kurulu’nun gündemine geldiğini kaydeden Şener, “Bu durumda görev değişikliği kararı ortaya çıkmıştır. Karar daha sonra yazılı açıklanacaktır” dedi. Başer’le ilgili karar hakkında çok sayıda soruyla karşılaşan Şener bütün sorulara “Söylediklerim açıktır. Görev değişikliği kararı verilmiştir” şeklinde yanıt verdi. Açıklamasında Başer hakkında görev değişikliği mi yoksa görevden alınma kararı mı verildiğine açıklık getirmeyen Şener, toplantının ardından gazetecilere, görevden alındığını açıkladı.(


anka


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.