Eczacıbaşı Kanyon'u kapattı

Eczacıbaşı Kanyon'u kapattı

Türkiye’nin ilk açık alışveriş merkezi Kanyon’un 26 katlı ofis bloğunun tamamı Eczacıbaşı’nın oldu

Kanyon’daki ortağı İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın (GYO) yüzde 50’lik payını alan Ecacıbaşı bunun için KDV hariç 67.5 milyon dolar ödedi.

İŞ GYO SATIŞA ÇIKARMIŞTI: İş GYO, geçen yıl sonunda yerli ve yabancı yatırımcılardan gelecek tekliflerin değerlendirilmesi konusunda İş Yatırım Menkul Değerler’e yetki vermişti. İŞ GYO’nun satışa çıkardığı payının alıcı ise ortağı Eczacıbaşı oldu. Konuyla ilgili Eczacıbaşı’ndan yapılan açıklamada, Kanyon projesinde Eczacıbaşı İlaç Sanayi ile İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın yüzde 50’şer payla ortak olduğu hatırlatılarak, "İş GYO’nun 26 katlı ofis bloğundaki yüzde 50 payı, 67.5 milyon dolar artı KDV bedelle satın alınmıştır" denildi.

19 KİRACI BULUNUYOR: Kanyon ofis bloğunun daha önce İş GYO’ya ait olan 2 ile 13’üncü katları arasında ve 14’üncü katın yarısında 19 kurum ve kuruluş kiracı olarak bulunuyor. Blokta 14’üncü katın yarısından itibaren 26’ncı kata kadar olan bölümde ise Eczacıbaşı Topluluğu kuruluşları yer alıyor. Kanyon ofis bloğunda, 1167’şer metrekarelik katlarıyla, yaklaşık 30 bin metrekarelik kiralanabilir alan bulunuyor.

200 MİLYON DOLARA YAPILDI: Açılışı 2006 Mayıs ayında gerçekleştirilen Eczacıbaşı Topluluğu ve İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın 200 milyon dolarlık yatırımla kurdukları Kanyon alışveriş merkezinde 26 kattan oluşan ofis binasının dışında 4 katlı alışveriş merkezi ve 179 dairenin olduğu konut bölümü bulunuyor.

Yapı Kredi, gayrimenkulleri AIM Consortium’a satıyor

YAPI Kredi Bankası, Çukurova Holding ile imzaladığı opsiyon sözleşmesi doğrultusunda satışa çıkardığı gayrimenkullerini AIM Consortium’a satıyor. Yapı ve Kredi Bankası’ndan borsaya yapılan açıklamaya göre, defter değeri yaklaşık 89 milyon Euro olan gayrimenkuller, AIM’in kuracağı şirkete 111 milyon 319 bin 597 Euro’dan az olmayan bir bedelle satılacak. Arasında İstanbul Yeniköy ve Bağlarbaşı’ndaki iki koru, Şişli’de Çukurova Holding’in eski genel merkez binası ve Bayramoğlu’ndaki Yapı Kredi Bankası dinlenme tesisleri yer aldığı 7 adet gayrimenkul, 3 milyon 201 bin 636 Euro yıllık kira bedelinden fazla olmamak kaydıyla banka veya iştiraklerine kiralanacak. Bunun dışında yine banka iştirakleri arasında yer alan 14.5 milyon Euro olan varlıklar da AIM Consortium tarafından kurulacak ve sahibinin AIM Consortium olacağı bir şirkete 22 milyon 680 bin 403 Euro’dan az olmayan bir bedelle satılacak. Açıklamada bankanın bu satışlar sonucunda toplam 30 milyon 376 bin 235 Euro kazancı olacağı belirtilirken, Çukurova Holding’in sözleşme gereğince 30 günlük opsiyon süresi bulunduğu da açıklandı.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.