DYP'den Erdoğan'a asker tepkisi

DYP'den Erdoğan'a asker tepkisi

DYP Genel Başkan Yardımcısı Nüzhet Kandemir, Başbakan Erdoğan’ın, Ulus’taki patlamanın ardından operasyon ile iligili yaptığı açıklamanın “ibret verici” olduğunu söyledi.

DYP Genel Başkan Yardımcısı Nüzhet Kandemir, Başbakan Erdoğan’ın, Ulus’taki patlamanın ardından yaptığı “askerden bir talep gelmesi halinde, Meclis olarak hemen yasal desteği veririz” açıklamasının “ibret verici” olduğunu söyledi. Kandemir, hükümetin sorumluluk almaktan kaçındığını savundu. 

Kandemir, Hükümet’in 5 yıla yakın bir süredir iktidarda oluğunu fakat "muktedir olamadığını" savunarak, “Hükümet, bundan önceki örneklerinde de gördüğümüz üzere, bu kez de sorumluluk almaktan kaçınmaktadır” dedi.

Kandemir, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Erdoğan’ın Ulus’taki patlamanın ardından verdiği beyanatları eleştirdi.
Kandemir, Başbakan’ın, “askerden bir talep gelmesi halinde, Meclis olarak hemen yasal desteği veririz” demesinin, sorumluluğu başkasına yüklemek ve olası bir başarısızlık halinde kendini kurtarmak olduğunu savunarak, bu açıklamanın siyasette yeri olmayan, sorumsuz bir davranış örneği olduğunu iddia etti.

Gerektiğinde sınır ötesi bir harekatın karar vericisinin başta hükümet ve ona yetkiyi verecek olan TBMM olduğunu ifade eden Kandemir, şunları söyledi:

“Bunun böyle olduğunu gayet iyi bilmesine rağmen, ülkenin genel seçim ortamında hamasi sözlerle kamuoyunu etkilemeye çalışan Başbakan, şu hususu zihinlerinden çıkarmamalıdır: Devlet yönetiminde gereken cesareti kendinde göremeyenlerin iktidarlarını sürdürmek konusunda da hiçbir iddiaları olamaz.

Halkımız 22 Temmuz’da sandık başına bu karsız ve teslimiyetçi davranışın hesabını da, diğer konular gibi, kendilerinden soracaktır.”

ANKA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.