Dünyanın Sonu Yaklaştı!

Dünyanın Sonu Yaklaştı!

Bütün zamanların en ünlü bilim adamı olarak kabul edilen Isaac Newton'un elyazmalarına göre, dünyanın sonuna sadece 53 yıl kaldı.

İNGİLİZ fizikçi, matematikçi, mucit, astronom Isaac Newton'un (1642-1727) elyazmaları, dün İsrail'in Kudüs Üniversitesi Milli Kütüphanesi'nde "Newton'un Sırları" başlığıyla sergilenmeye başlandı. Belgelerde ilginç bir de sır ortaya çıktı: Bütün zamanların en ünlü bilim adamı Newton'a göre dünyanın sonu 2060 yılında gelecek.

İNCİL'DE yer alan bir metne dayandırdığı bu iddia, Newton'un 1704'te yazdığı bir mektupta yer alıyor. Newton, mektubunda Eski Ahit'teki Daniel Kitabı'nda dünyanın sonunun, Batı Avrupa'daki Kutsal Roma İmparatorluğu'nun kurulmasından (800 yılı) 1260 yıl sonra geleceğinden bahseden bölüme gönderme yaptığı belirtiliyor.

NEWTON'UN çağına uygun bir şekilde batıl inançları da vardı. Bilim adamı 1670'lerde metali altına çevirebilme uğraşı olarak tanımlanabilecek simya konusunda da dört yıl çalışmıştı. Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, Newton'un elyazmalarının, 1969'dan beri ilk kez kamuoyuna sunulduğuna dikkat çekildi.

(milliyet)









HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.