Dünyanın en zengin ikinci adamı

Dünyanın en zengin ikinci adamı

52 milyar dolarlık serveti ile dünyanın en zengin ikinci adamı, ancak bugün çalışma masasında bir bilgisayarı bile yok.

Evet bu adam, Warren Buffet. 50 yıl önce ve sadece 100 doları kendisine ait olan 100 bin dolar ile iş yaşamına atılan ve bugün "52 milyar dolarlık adam" olan Amerikalı efsanevi yatırımcı Warren Buffet bilgisayar bile kullanmıyor.

GÖSTERİŞTEN NEFRET EDİYOR

 "US News & World Report" dergisi, hálá 48 yıl önce 31 bin 500 dolara Omaha’da satın aldığı evde yaşamayı sürdüren ve gösterişten nefret eden Buffet’ı kapak konusu yaptı. Buna göre, Buffet’ın yatırım şirketi Berkshire Hathaway’a 1956’da 1000 dolar yatıranlar, geçen yıl 27 milyon dolarlık bir servetin sahibi oldular

PORTFÖYÜNDE 45 ŞİRKET VAR

Dergi, Warren Buffet hakkında yazılan kitapları ve "ABD’nin en zengin iki numaralı adamı"nın yatırım felsefesini ayrıntılı olarak anlattı. Buffet’ın yatırım feslefesi, borsanın kötü dönemlerinde, normal değerinin altında satan ve geleceği parlak olan firmalara yatırımı öngörüyor. Buffet, geleceğini iyice göremediği şirketlerden ve fazla şirkete yatırım yapmaktan özellikle kaçınıyor. Berkshire Hathaway’in portföyünde sadece 45 şirket var.

42 YILDIR AYNI MASA

Derginin yazısında, "Bu adamın beyni nasıl çalışır?" sorusuna cevap arayanlara da, "Aslında Buffet son derece temkinli ve dikkatli sade bir yatırımcı" yanıtı veriliyor. Dergiye göre Warren Buffet, "değere yatırım yapmayı" yıllar önce Columbia Üniversitesi’nde Benjamin Graham’dan öğrendi ve bundan asla sapmadı. 76 yaşındaki efsanevi yatırımcı her sabah 08.30’da işinin başında oluyor. Buffet’ın 42 yıldır kullandığı çalışma masasında bir bilgisayar bile yok.

RAPORLARLA İLGİLENMİYOR

Buffet, piyasa araştırma raporlarına hiç ilgi göstermiyor ve bu konuda brifing almıyor. Telefonda fazla konuşmayı da sevmeyen Buffet, sadece Berkshire Hathaway’in Başkan Yardımcısı ve yıllardır yanında olan Charles Munger ile kısa bir görüşme yapıyor. US News & World Report, Buffet’in elli yıllık yatırım kavgasını şu şekilde özetledi: "Piyasaya çok sert vuruşlarla girersen çok sert darbeler de yiyebilirsin. Beyzbol oyununda topa çok iyi vurabilmen için topun iyi olması gereklidir."




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.