
Dünyanın belgeseli istanbul'a geliyor
İstanbul Belgesel Günleri'nin üçüncüsü, 22-27 Haziran gerçekleşiyor, 35 ülkeden 120'den fazla belgeseli sinemaseverlerle buluşturuyor.
İSTANBUL - DOCUMENTARIST bu sene yine hedef büyütüyor: Balkanlar'ı mercek altına alan etkinlikte, 35 ülkeden 120'den fazla belgesel 6 mekanda gösterilecek. 22 Haziran'da başlayacak ve geçen sene dünyada en çok ses getirmiş belgesellerin buluşacağı festivalde, kent-sinema ilişkisi ve Filistin-İsrail konusu da masaya yatırılacak.
Belgesel dünyasından önemli konukların ağırlanacağı festivalde, son dönemde dünya festivallerinde ödüller kazanmış bir çok önemli belgesel ilk kez İstanbul'a uğrayacak.
Festivalin bu seneki tematik bölümleri, dünyanın doğal kaynaklarının tükenişine dair filmlerin yer aldığı Kapitalizm Çıkmazı, sinemacıların kent yaşamına özellikle de metropollere bakışını yansıtan Kent ve Sinema, dünyanın en sorunlu bölgesinin kangren olmuş sorunlarına odaklanan Ortadoğu'nun Fay Hattı: Filistin-İsrail, sırf kadın olmaktan kaynaklanan sorunların irdelendiği Kadınlık Halleri gibi başlıklardan oluşuyor.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.