Dünya at yarışı pastası

Dünya at yarışı pastası

Uluslararası 3 at yarışına ev sahipliği yapacak Türkiye Jokey Kulübü, 6 milyar dolarlık dünya at yarışı pastasından 1.5 milyar YTL'yi kapma yarışında.

Bu yıl İstanbul'da üç uluslararası at yarışına ev sahipliği yapacak olan Türkiye Jokey Kulübü, 6 milyar dolarlık pazar büyüklüğüne ulaşan dünya at yarışı pastasından 1.5 milyar YTL'yi kapma yarışında.

 

Türkiye Jokey Kulübü (TJK) İstanbul'u yarış-festival merkezi yapmayı planlıyor. Bu yıl üç uluslararası yarışmaya ev sahipliği yapacak olan TJK'nın ilk yarışı 9 Eylül'de düzenlenecek. At yetiştiriciliğini bacasız sanayiye benzeten TJK Başkanı Yasin Kadri Ekinci, her yıl bin yeni kişiye istihdam yarattıklarını, yeni etkinlikler sayesinde de dünyada 6 milyar dolar pazar büyüklüğüne erişen sektörden 1.5 milyar YTL pay almak istediklerini söyledi.

 



Türkiye ekonomisinin çok uzun süredir gündelik sorunlarla boğuşmaktan elindeki pek çok değeri ihmal ettiğini belirten Ekinci, atçılığın da bu değerlerden biri olduğunu söyledi. Ekinci, İstanbul Ticaret ve Sanayi odaları öncülüğünde pek çok kurum ve kuruluşun bu değeri keşfetmesi gerektiğini dile getirerek "Kendilerinden herhangi bir katkıda bulunmalarını istemiyoruz. Sadece bu altyapıdan yararlansınlar istiyoruz. Burası, eğlence, ticaret merkezi haline gelebilir. At yarışları tüm dünyada on milyonlarca kişi tarafından izleniyor. Bu, Türkiye'nin tanıtımı için de büyük fırsat yaratır" diye konuştu.

 

3 yarış düzenlenecek

 

Türkiye'de yılda üç bin yeni at yetiştirildiğini ve 30 milyon dolar gelir elde ettiklerini belirten Ekinci, bu konuda büyük bir potansiyel olduğunu da belirtti. Yetiştirilen bu atlarla dünya şampiyonalarında ciddi başarılar elde ettiklerini de anlatan Ekinci, "Dubai'deki dünya şampiyonalarına beş atla katıldık. Önemli dereceler aldık. Bu yarışların bazılarının sadece ikramiyeleri 6 milyon dolar civarında" dedi.

 

Ekinci, bu yıl Dubai'deki yarışlara benzer nitelikte üç uluslararası yarışı da kendilerinin düzenleyeceğini anlatarak "9 Eylül'de Topkapı, Boğaziçi ve Malazgirt adıyla yapılacak bu yarışlar, ilk defa dünyadaki en büyük ikramiyeli yarışlar sıralamasında yerini aldı. Yakın zamanda İstanbul'u yarış-festival merkezi haline getirme gayretindeyiz" diye konuştu. 

 

TJK, önceki akşam "Sosyal Tesisleri"nde düzenlediği bir törenle de yaptıkları haberlerle Türkiye'de atçılığın gelişmesine katkıda bulunan basın üyelerine ödül verdi. Gecede 18 ayrı kategoride 42 ödül dağıtılırken dört basın üyesi de özel ödüle layık görüldü.




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.