Dualar Barış'a

Dualar Barış'a

Beyin Cerrahı Operatör Dr. Abdullah Servet, Akarsu’nun, getirildiğinde durmuş olan kalbinin masajla tekrar çalıştırılarak hayata döndürüldüğünü belirtti.

Son yılların beğenilen yıldızlarından Barış Akarsu’nun Bodrum’da, kendi doğum günü partisine giderken geçirdiği kaza sevenlerini üzdü. Aracı kullanan Zeynep Koçak ve Nalan Kahraman hayatını kaybetti. Hastaneye kaldırılan Barış Akarsu’nun durumu da ciddiyetini koruyor. Doktorlar, Akarsu’nun hayatta kalmasının mucizelere bağlı olduğunu açıkladı. BİR televizyon kanalında yayınlanan Akademi Türkiye yarışmasının birincisi olarak şöhreti yakalayan, "Yalancı Yarim" dizisinde kamera karşısına geçerek oyunculuk yeteneğini de ortaya koyan Barış Akarsu önceki gece, doğum günü için İstanbul’dan gelen eski kız arkadaşı Zeynep Koçak ve onun arkadaşı Nalan Kahraman ile Göltürkbükü Beldesi’nde yemek yedi. Akarsu, doğum günü olduğu ve internette düzenlediği amatör sanatçılar arası şarkı yarışmasının sonuçlarını da açıklayacağı için son derece heyecanlıydı. Yemeğin ardından üç arkadaş, şarkı yarışmasının koordinatörü ve söz yazarı Metin Sözüçetin’e ait 48 UK 556 plakalı otomobille, Akarsu için Kervansaray Otel’de hazırlanan doğum günü partisine katılmak üzere yola çıktı.

KALBİ BİR SÜRE DURDU


Zeynep Koçak’ın kullandığı araç, saat 22.00 sıralarında, Bodrum’a 5 kilometre mesafede, sinyalizasyon bulunmayan Torba Kavşağı’na geldiğinde, hiç durmadan İzmir-Bodrum Karayolu’na çıktı. İzmir’den Bodrum yönüne giden Halil İbrahim Çetin’in (38) kullandığı 34 AT 9921 plakalı meşrubat kamyonu, Akarsu’nun bulunduğu bulunduğu aracı altına aldı. Kamyonun sol yandan hızla çarptığı araç 30 metre sürüklendikten sonra takla atarak hurdaya döndü. Korkunç kaza sonucu Nalan Kahraman (37) olay yerinde, Zeynep Koçak (24) Bodrum Devlet Hastanesi’nde hayatlarını yitirdi. Torba Taksi Durağı’ndaki şoförlerin yardımıyla araçtan çıkarılan Akarsu, ambulansla Özel Bodrum Hastanesi’ne kaldırıldı. Özel Bodrum Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı, Beyin Cerrahı Operatör Dr. Abdullah Servet, Akarsu’nun, getirildiğinde durmuş olan kalbinin masajla tekrar çalıştırılarak hayata döndürüldüğünü belirtti. Solunum cihazına bağlanan Akarsu’nun kafatası, vücudu, kaburga ve bacaklarında çok sayıda kırık ve çatlak, beyninde ödem ve kanama olduğunu belirten Servet, "Beyinde büyük hasar var. Kalbin durması nedeniyle beyin bir süre oksijensiz kalmış. Kalbinde de hasar olabilir. Düşük tansiyonu ve kalp atımını normale döndürmeye çalışıyoruz. Çok geniş kapsamlı bir beyin ameliyatına alınmadan önce tıbbi müdahalemizi yapıyoruz. Hayati tehlikeyi atlatamadı. Yaşaması mucizelere bağlı" diye konuştu. Başhekimi Dr. Bedrettin Ulusoy da dün akşam "Standart olarak anti ödem tedavisini uyguluyoruz. Ufacık bir ihtimal dahi olsa umudumuzu yitirmedik." dedi.

FRENE BİLE BASAMADIM

Jandarmanın gözaltına aldığı kamyon şoförü Halil İbrahim Çetin ise ifadesinde, "Kavşağa yavaşlayarak girmeme, selektör yapıp korna çalmama rağmen Torba tarafından gelen araç aniden kavşağa girdi. Ne fren yapma, ne yönümü değiştirme fırsatım oldu. Sürücünün kavşağa bakmadan hızla gireceğini tahmin edemedim. Çok üzgünüm" dedi. Çetin, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Jandarmanın yaptığı kriminal tetkikler ve görgü tanıklarının ifadelerinin alınmasından sonra otomobili Akarsu’nun doğum günü kutlaması için İstanbul’dan gelen arkadaşı Zeynep Koçak’ın kullandığı ortaya çıktı.

Ambulans uçak çok riskli olur

29 Haziran 1979 doğumlu Barış Akarsu’nun, doğum gününde geçirdiği korkunç kazayı öğrenen yakınları, arkadaşları, hayranları hastaneye koştu. Akarsu’nun İstanbul’a ambulans uçakla götürülmesi önerisini ise, durumu kritik olan sanatçının hareket ettirilmemesi gerektiğini belirten doktorlar kabul etmedi. "İnternetstar" yarışması gelirini lösemili çocuklar ve TEMA’ya bağışlayacak Akarsu, bir hafta önce lösemili çocuklar yararına konser vermişti.




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.