Drift gösterisi

Drift gösterisi

Otomobil ve performans dünyasının en gözde spor ve gösteri dallarından biri olarak tüm dünyada hızla yükselen “drift”, İstanbul’da tutkunları ile buluştu.

Otomobil ve performans dünyasının en gözde spor ve gösteri dallarından biri olarak tüm dünyada hızla yükselen “drift”, İstanbul’da tutkunları ile buluştu. Ünlü Alman drift pilotu Harry Müller tarafından 06 Temmuz 2007’de İstanbul CNR EXPO Fuar Merkezi’nde CNR Holding kuruluşu CNR EVENTS desteği ile gerçekleştirilen İstanbul Drift Show’da, Müller ve 5 drift pilotu hızın büyülü dünyasıda gezinti yaparak, adrenalini yüksek bir gösteri sundu.


Tüm dünyada büyük bir izleyici kitlesine sahip “drift” ilk kez Türkiye’de. Dünya Drift Rekortmeni Harry Müller, Jochen Reich, Axel Rauscher, Gabor Csabi, Sascha Manz ve bayan pilot Carola Mecan 06 Temmuz’da İstanbul CNR Expo Fuar Merkezi’nde muhteşem bir gösteri sundu. Pilot Show, Senkronize Show ve Drift Taksi ( seyircili ) olmak üzere 3 etapta birer saatlik periyotlar halinde gerçekleştirilen showda seyirciler dünya çapında ün yapan pilotların performansını izleme şansı buldu.

İZLEYİCİLER TAM NOT VERDİ


Show’un son etabında rastgele seçilen 5 izleyici; Harry Müller ve ekip arkadaşlarıyla showa ortak oldu. Sağ koltukta oturarak drift heyacanını yaşayan izleyiciler, “Büyüleyici ve bir gösteri. Çok farklı duygulara kapılıyorsunuz. Türkiye’de yaygınlık kazanacağına inanıyoruz” şeklinde konuştular. Bayanların da yoğun ilgi gösterdiği İstanbul Drift Show’da üç saat boyunca yapılan gösterilerde heyecan zirveye çıktı.

Japonya, Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere ve Malezya’da yüzbinlerce kişi tarafından izlenen D1 Grand Prix Serileri’nin ardından; Avrupa’da Prodrift Series ve EDC – European Drift Championship organizasyonları ile kısa zamanda ilgi odağı haline gelen drift, artık ülkemizde de aktif olarak uygulanmaya başlandı.

Özellikle performans ve tuning tutkunlarının ilgi odağı haline gelen ve üstün bir kontrol gerektiren bu sporun altyapı çalışmalarında, 2006 yılında Nissan 350Z’in direksiyonunda 2 saat 35 dakika boyunca aralıksız drift tekniğini uygulayan ve bu alanda dünya rekorunun sahibi olan ünlü Alman drift pilotu Harry Müller görev yapacak. Tesis altyapısı ve event planlaması CNR EVENTS tarafından desteklenen ve yakın zamanda farklı sponsor markalar ile çeşitli alanlarda faaliyetlere başlayacak olan İstanbul Drift Academy’nin, 2007 sezonunda faaliyete geçmesi ile Türkiye’nin profesyonel drift pilotlarının yetiştirilmesinde ilk adım atılmış olacak.

ÜNLÜ DRİFT EKİPLERİNİN 2008’DE İSTANBUL’A GELMESİ AMAÇLANIYOR


Arkadan itişli, sıradışı tasarıma sahip güçlü otomobilleri, görsel şovları ve kalabalık izleyici kitlesi ile dünya pazarının en hızlı şekilde yükselen spor dalı olarak da bilinen “drift”, Türkiye’de de yoğun bir hayran kitlesine sahip. Üstün bir teknik ve araç kontrolü gerektiren drift sporuna ilgi duyanların merakla beklediği İstanbul Drift Show’un ardından, 2008 sezonu içerisinde dünyanın birçok ünlü drift ekibi ve pilotunun da İstanbul’a gelmesi planlanıyor. Bu renkli performans serilerine son dönemde gösterilen ilgi, Universal Pictures tarafından Türkiye’de de gösterime giren ve büyük ilgi gören Fast&Furious “Tokyo Drift” filminin ardından adeta bir patlama yarattı.

Birçok farklı marka ve modelin kullanıldığı drift gösterilerinde sadece yarış değil, aynı zamanda görsel bir içeriğin de yer alması büyük önem taşıyor. Drift, “İki nokta arasında kimin en kısa zamanda ilerlediğinden” çok “kimin otomobilini daha estetik ve daha teknik kullandığı” ile ilgileniyor



türkiyeturizm





HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.