Dr. Cahit Öney'e vefa programı

Dr. Cahit Öney'e vefa programı

Türk müziğinin ve edebiyatımızın yaşayan çınarlarından Dr. Cahit Öney için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültürel ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı ile Kültür Müdürlüğü tarafından bir vefa toplantısı düzenleniyor.

Kültür A.Ş. tarafından organize edilen program 19 Mayıs Cumartesi günü saat 18.00’de Tünel’deki Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi’nde başlayacak.

Mehmet Nuri Yardım’ın düzenlediği ve yöneteceği toplantıda Nadir Şen, Ali Nar ve Feridun Öney, Dr. Cahit Öney’in muhtelif yönleri hakkında konuşacak, sanatkârın şairliği, güfteciliği ve araştırmacılığı üzerinde duracaklar.

“İstanbul beyefendisi bir sanatkâr Cahit Öney” programında, konuşmalardan sonra küçük Nadir Şen’in yönetiminde mini bir konser dinlenecek. Bu arada sanatkârın fotoğraflarından, yazılarından ve hakkında kaleme alınan yazılardan oluşan bir sergi açılacak. Toplantıdan sonra Mehmet Nuri Yardım tarafından hazırlanan “Dr. Cahit Öney” kitabı dinleyicilere armağan edilecek. Katılımın serbest olduğu programda Dr. Cahit Öney’in de kısa bir konuşma yapması bekleniyor.

haber7

 
 
 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.