DP'nin ilk mitingi Kütahya'da

DP'nin ilk mitingi Kütahya'da

DYP'nin geçen Pazar günü gerçekleştirdiği tüzük kongresiyle isim ve amblemini değiştirerek DP adını almasıyla birlikte, bu değişikliğe yönelik çalışmalar sürdürülüyor.

Partinin ana tabelasının önceki gün değiştirilmesinin ardından bina içindeki ve dışındaki diğer tabelalar da bugün değiştiriliyor. Tabela değişiklikleri il, ilçe ve belde teşkilatlarında da başladı.

Ayrıca partinin amblem ve işaretini taşıyan ilgili tüm malzemeler de yeni isim ve ambleme göre yeniden düzenleniyor.

-İLK MİTİNG KÜTAHYA'DA-

Öte yandan Demokrat Partinin ilk mitinginin 8 Haziran Cuma günü Kütahya'da gerçekleştirilmesi planlanıyor.

DP'nin kurucu Adnan Menderes'in 1960'da tutuklandığı il olan Kütahya'daki ilk mitinge DP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın yanı sıra Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu'nun da katılması bekleniyor.

-ANAVATAN KONGRESİ-

DYP-ANAVATAN birleşmesinin önemli bir adımı da Cumartesi günü atılacak. Anavatan Partisi 9. Olağan Kongresi ASKİ Spor Salonu'nda toplanacak.

Kongrede, ANAVATAN, DP'ye katılmak üzere kapanma kararı alacak. Karar, Anavatan Partisi tüzüğünün ''Parti, Büyük Kongrede toplanmaya yeter sayının salt çoğunluğunun gizli oyu ile kapanma kararı alabilir'' şeklindeki 101. maddesine göre alınacak.

Kongreden önce Anavatan Partisi son Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısını da yarın yapacak.

Öte yandan iki genel başkan Pazartesi günü Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) teslim edilmesi gereken DP milletvekili aday listelerinin belirlenmesi amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

AA


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.