DP'de 6 milletvekili adayı çekildi

DP'de 6 milletvekili adayı çekildi

Demokrat Parti'den Malatya'da üç milletvekili adayı, Çankırı 2. sıra adayı, Ankara 2. Bölge 7. sıra adayı ve Hakkari 2. sıra adayı sıralarını beğenmedikleri için çekildi.

Demokrat Parti'de Malatya'da konulduğu sırayı beğenmeyen üç milletvekili adayı adaylıktan çekildi. Malatya'dan Demokrat Parti 2. sıra adayı Derviş Ali Kılıç, 3. sıra adayı Ali Kalkan ve 4. sıra adayı Mehmet Gültekin, Yüksek Seçim Kurulu'na adaylıktan çekildiklerini yönünde dilekçe verdi.

Kılıç, adaylıktan çekilmesini, Demokrat Parti misyonuna yakışmayan politikalar izlenmesini gerçekçe gösterdi. Kılıç, bu süreçten sonra partide kalmasının bir anlamı olmadığını vurguladı.

Yerini beğenmeyen DP'li adaylıktan çekildi

Demokrat Parti Ankara Milletvekili adayı Mustafa Demirkan, Ankara 2. Bölge 7. sıraya yerleştirilmesi üzerine adaylıktan çekildi.

Eski Ankara Milli Eğitim Müdürlerinden Mustafa Demirkan DP Genel Başkanlığı'na gönderdiği dilekçeyle adaylıktan çekildiğini bildirdi. Dilekçesine, ülkenin sorunlarını çözmede Genel Başkan Mehmet Ağar'la birlikte olmaya kararv erdiğini ve aday olduğunu belirten Demirkan, "İlgilerin taktiri ile 2. Bölge 7. sıradan aday gösterildim. Ankaraya yaptığım hizmetler ve konumum gereği adaylıktan çekiliyorum" dedi.

DP'nin ikinci sıra adayı Hakkari eski Belediye Başkanı Abdurrahman Keskin çekildi

Hakkari'de Demokrat Parti’den (DP) ikinci sıra milletvekili adayı gösterilen Hakkari eski Belediye Başkanı Abdurrahman Keskin, DP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın kendisine birinci sırayı vermemesinden yakınarak, 22 Temmuz 2007 tarihinde yapılacak olan genel seçimlerde adaylıktan çekildiğini açıkladı. Keskin, partisinden istifa etmedi.

DP’nin Hakkari’de birinci sıra milletvekili adayı olarak Mehmet Necip Zeydan’ı göstermesi, Slehyan aşiretinin ileri gelenlerinden eski Belediye Başkanı Keskin’i kızdırdı.

Keskin, düzenlediği basın toplantısında, DP’den ikinci sıra milletvekili adaylığını hazmedemediğini, içine sindiremediğini, kendi tabanı olan halkın da görüşünü alarak ikinci sıra milletvekili adaylağından çekildiğini açıkladı.

Keskin, aşiret yapısınının Hakkari’de önemli bir yeri bulunduğunu belirterek, “Ben geçmişten bugüne aşiretimi temsilen hiçbir zaman, hiç kimsenin isteği doğrultusunda siyaset yapmadım. Ya başa güreştim, ya da beğendiğim adayda hiçbir beklenti içerisinde olmadan poitika yaptım” diye konuştu.

Çankırı ikinci sıra adayı da çekildi

Demokrat Parti'de Çankırı'da konulduğu sırayı beğenmeyen milletvekili aday adayı Selahattin Paşabeyoğlu adaylıktan çekildi.
 
Demokrat parti Çankırı ikinci sıradan aday gösterilen Paşabeyoğlu yaptığı yazılı açıklamada; şu görüşlere yerverdi: "Milletvekili adaylarının ön seçimle veya il ve tüm ilçe teşkilatlarının görüşlerinin dikkate alınarak belirlenmesi tüm siyasi hayatım boyunca savunduğum temel prensibimdir.

Merkez Sağ'da çizgimi bozmadan istikrarlı bir siyasi mücadelenin ardından gelinen bu noktada Demokrat Parti Çankırı 2. sıra adaylığım açıklanmıştır.

Doğruyol Partisi'nin ve Anavatan Partisi'nin el ele verip güç birliği yaparak Merkez Sağ'da özlenen istikrarı sağlaması en büyük arzumdur.

Siyasi geçmişimde Doğruyol Partisini Isparta'dan sonra Türkiye'de ikinci sıraya oturtanda tüm çalışma arkadaşlarımla beraber sağlamış olduğumuz istikrar, birliktelik ve güvendir.

Ben hep teşkilatımın yanında, içinde oldum. Yıllardır cefakâr mücadelemi devam ettirdim. Bundan sonra da devam ettireceğim Ben hep Teşkilatın adamı oldum. Teşkilatın kalbini kazanmak için ve Teşkilatıma hizmet etmek için verdiğim mücadeleden Ankara'dakilerin kalbini kazanmaya vaktim kalmadı. Bu bağlamda 2. sıra adaylığımı Teşkilatıma izah edemeyeceğimi düşündüğüm için Adaylıktan çekiliyorum. Cefakâr, vefakâr dava arkadaşlarımla beraber Demokrat Partimizin başarısı için çalışmaya devam edeceğiz. Biz her zaman söyledik, gene söyleyeceğiz yeter söz milletin."



ANKA-HABER7

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.