DP listesi YSK yolunda değiştirildi

DP listesi YSK yolunda değiştirildi

İddiaya göre, 4 Haziran'da listeler Mehmet Ağar'ın onay vermesi ile YSK için tam yola çıkması arasında bir yerlerde değiştirilmiş. DP lideri Mehmet Ağar listeyi görünce şoke olmuş.

Metehan Demir'in köşe yazısı

Ağar'ın haberi olmadan DP listeleri yolda değişti mi?
Demokrat Parti ve Anavatan Partisi Türkiye'de merkez sağın neredeyse çökmesi anlamına gelen trajediyi tarihte görülmemiş bir beceri ve işbirliği ile başardılar. Oylarını yüzde 15'lere hatta 20'lere taşıdıkları konuşulan, herkesin 'iyi bir şeyler oluyor' diye umutlandığı bir sürecin ardından şimdi Anavatan seçimlerde yok. Demokrat Parti de devletten yardım alma sınırı olan yüzde 7'nin altında kalmamaya çalışıyor. Bunlar çok yazıldı. Konunun detaylarına girmeyeceğiz.

Ancak, bana bir DP'li yetkilinin anlattıkları var ki, bırakın iki parti arasındaki krizi, DP içinde bile ne işler döndüğünü ortaya koyuyor. Eğer iddialar doğruysa, Mehmet Ağar'ın başlarda başarı ve iyi niyetle yürüttüğü sürecin sonuna nerelere kadar geldiği anlaşılıyor. İddiaya göre, 4 Haziran'da listeler Mehmet Ağar'ın onay vermesi ile YSK için tam yola çıkması arasında bir yerlerde değiştirilmiş. Ağar listeyi parti genel merkezinden çıkmadan önce son bir kez görmek isteyince karşılaştığı değişiklikler üzerine şok olmuş. Çünkü boş yerlere bazı isimler eklenmiş. Bunu birçok DP'liye sordum. Hepsi, buruk bir şekilde kafa sallamayla onayladı. Kimi de listede iyi yerler için para vermeye kalkanlar olduğunu bile iddia etti. Ankara kulisleri ilginç olur. Duyduğunuzda, 'Bu da olur mu?' dersiniz. Ancak, maalesef araştırıldığında çoğu doğru çıkar.


sabah

 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.