DP ittifakını kim çatlattı?

DP ittifakını kim çatlattı?

Doğru Yol Partisi ile Anavatan'ın Demokrat Parti ittifakı neden çatladı?

Geçtiğimiz hafta kongresini yapan ve Demokrat Parti (DP) adını alan DYP'nin yeniden kurulması girişimleri iki ortak arasındaki bağları zedeledi. Ağar'a yakın isimlerin geç kalması ile DYP'yi Demirel'e yakın isimlerin kurması ile yaşanan gergin ortam Anavatan Partisi lideri Erkan Mumcu'nun DP lideri Mehmet Ağar'a yönelik kuşkularını da artırdı.

Milletvekili listelerinde eşit temsil olmayacağı ve en fazla 20-22 Anavatanlının seçilecek yerlerden aday gösterileceği yönündeki haberler partide rahatsızlığa yol açtı. Bu ihtimal üzerine Anavatan'da partiyi feshetmeme ve alternatif bir milletvekili adayı listesi hazırlama eğilimi belirdi. Anavatan Partisi lideri Erkan Mumcu, dün konuk olduğu NTV'de birleşmedeki derin çatlakların izlerini gözler önüne serdi.

Mumcu, Mehmet Ağar'ın ismini kullanmadan DP'nin verdiği sözleri yerine getirmediğini ve ortada bir takım belirsizlikler bulunduğunu ifade ederek, bu şartlar altında birleşmenin olmayacağını bildirdi. Ağar'dan güven verici açıklama beklediklerini söyleyen Mumcu, ayrıca iki partinin üyesi dışında bir adaya karşı olduğunu hatırlatarak isim vermeden Mesut Yılmaz'ın DP'den aday gösterilmesine istemediğini söyledi.

'AĞAR GELİP İKNA ETMELİ'

Mumcu, “Bizim kongrede kapatma kararı almamızla iltihak bile sağlanamayacak. İnşallah bu belirsizlikler yarınki genel kurul saatine kadar çözümlenir. Umarım, kongre saatine kadar, protokolde öngörülen taahhütlere ilişkin açıklama yapılır. Mehmet Ağar'dan güven artırıcı açıklama bekliyoruz. 'Anavatan'ı kapatın gelin' anlayışı bizi rencide eder” diye konuştu. Mumcu, Anayasa Değişikliği görüşmelerinden bu yana Ağar ile görüşme fırsatı bulamadığından yakındı.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.