Dövüp rapor aldılar, sonra yine dövdüler

Dövüp rapor aldılar, sonra yine dövdüler

Otomobilleriyle giderken polis tarafından çevrilen üç genç, karakolda feci şekilde dövüldü.Birinin beyninde ödem oluştu.

Beyoğlu'nda, eğlence çıkışı evlerine dönerken otomobilleri durdurulan Alper Mensur, Osman Türker ve Saim Öztürk'e polisler tarafından işkence yapıldığı iddia edildi. Beyninde ödem ve vücudunda darp izleri meydana gelen Mensur hastaneye kaldırılırken taraflar birbirlerinden şikâyetçi oldu.

Bir internet kafede çalışan Mensur'la arkadaşları Türker ve Öztürk, çarşamba akşamı iş çıkışında buluşarak Beyoğlu'na gitti. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar eğlenen gençler, Fındıkzade'deki evlerine dönmek üzere yola çıktı. Karaköy Perşembe Pazarı'na geldiklerinde otomobilleri durdurulan gençlerle polisler arasında tartışma çıktı.

Gençlerden Öztürk, karakolda ve tutuklanma istemiyle çıkarıldığı mahkemede verdiği ifadede olayı şöyle anlattı:

"Arabayı durdurduğumuzda bir polis memuru kapıyı açarak, 'İnin lan aşağı' dedi. İndiğimizde polis memurlarınca hırpalanmaya başladık. İçkili olmamıza rağmen, polis memurlarına herhangi bir direnişte veya hakarette bulunmadık. Ancak polisler bizi kelepçelemeye çalıştı. Birden 8-10 polis aracı daha geldi ve çıkan bütün polisler bizi dövdü. Beni ekip aracına bindirirken, arkadaşım Alper yerde yatıyordu. Polis ekibiyle önce Karaköy Polis Merkezi'ne geldik. Burada polis memurları tarafından ben ve Alper coplarla dövüldük. Daha sonra polis memurlarıyla hastaneye rapor almaya gittik. Beni döven polis memurlarından davacı ve şikâyetçiyim."

 
İkinci dayak iddiası

Gençlerden Alper Mensur Taksim İlkyardım Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde müşahede altında tutulurken, Mensur'un kardeşi Ayşın Mensur, "Ağabeyim önce karakola götürülüp burada polislerden dayak yemiş. Daha sonra ağabeyimi alıp hastaneye getirmişler. Sağlık kontrolünden sonra tekrar karakola götürülmüş ve yine dayak yemiş. Bu sefer vücudunda ağır darp izleri ve beyninde ödem oluşmuş. O sırada bizim haberimiz oldu. Avukatla karakola gidip kardeşimi polisler eşliğinde hastaneye tekrar götürdük. Polisler bir doktordan ağabeyimin hastaneye ilk gelişindeki durumuna göre rapor tutmalarını istedi. Doktor da bu isteği kabul etti. Hem doktor hem de polisler hakkında şikâyetçiyiz" dedi.

MİLLİYET



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.