Dost başa, moda ayakkabıya bakar

Dost başa, moda ayakkabıya bakar

Ayakkabı alırken sadece görünüşünü değil, rahatlığını da göz önünde bulundurun.

1. Beğendiğim için aldığım ve giydiğimde eziyet çektiğim çok ayakkabım var. Aynı hatayı yine yapmak istemiyorum. Ayakkabı seçimi için önerilerinize ihtiyacım var. (Belgin Z.-Ankara)
- Bu hepimizin başına gelen bir hata. Beğendiğimiz ve kendimizi iyi hissettiğimiz bir model gördük mü, numarası pek fark etmiyor! Halbuki bu en büyük hata bu... Ayak sağlığının ne kadar önemli olduğunu unutuyoruz. Yanlış ayakkabı seçimi yüzünden çıkan kemikler, nasırlar sonra kolay kolay geçmiyor! Bu yüzden de bu sıkıntıları yaşamamak için doğru ayak numarası ayakkabı seçiminde en önemlisi. Ayakkabının sadece tekini değil, her ikisini de deneyerek rahat edip etmediğinize bakmalısınız. Eğer ayakkabıda herhangi bir rahatsızlık varsa, açılır diye kesinlikle düşünmeyin! Mağazada yaşadığınız her sıkıntı dışarıda giydiğinizde de artarak devam edecektir! Ayaklarınızdaki kusurları örten modelleri tercih edin. Bilekten bağlı ayakkabılar ince bileklilerde güzel durur, kalın ve kısa bacak boyunuz varsa sakın böyle bir model tercih etmeyin. Açık ayakkabının seksi durması için tam ayak ölçünüzde olması gerekir. Ayakkabıdan fırlayan parmaklar ya da topuk kadar çirkin bir görüntü olamaz. Bilekten iple bağlı modellerle de bağcıkları çok sıkmamaya dikkat edin. Ayakkabınız ne kadar iyi ya da pahallı olsun, kusurları gizleyemiyorsa hiçbir işe yaramaz. Ayrıca yüksek ökçelerle aranız yoksa ve üzerinde yürümeyi beceremiyorsanız, hiç zorlamayın. Sadece yüksek topuklu modeller seksidir, diye bir şey yok! Düz sandaletler ve babetlerle de çok seksi olabilirsiniz.

2. Açık ayakkabıları yaz aylarında tercih ediyorum. Ama bakımsız ayaklarda da çok çirkin duruyor. Bu konuda önerileriniz var mı? (Emine A. -Antalya)
- Bakımsız ayakların açık ayakkabıdaki görüntüsü çok rahatsız edicidir. Çıkmış ojeler, törpüsüz sert topuklar, kremsiz ayaklara dikkat etmek gerekir. Özellikle yaz aylarında sert ve çatlak topukları önlemek için geceleri yatmadan önce yoğun nemlendiricili ayak kremi kullanın. Düzenli pedikür yaptırmak da yine ayakları güzel gösteren etkenlerden birisi. Yeni çıkan peeling ürünleriyle evde de belirli aralıklarla pedikür yapabilirsiniz. Ayak parmaklarınızda nasır varsa, nasır ilaçlarıyla tedavi etmeniz gerekir. Unutmayın, bakımlı ayaklarda açık ayakkabı daha da güzel duracaktır!



3. Ayakkabı numaram 39-40. Ayaklarımı daha küçük gösterecek modeller giymek istiyorum. Bunun bir yolu var mı? (Tülay -İzmir)
- Ayaklarınızı olduğundan daha küçük göstermek seçeceğiniz modelle mümkün. Örneğin yüksek topuklu ayakkabılar, ayağınızı düz modellere göre daha küçük gösterir. Dolgu topuk ya da kalın topuklu yüksek ayakkabı modelleri, ince topuklu stilettolara göre daha rahat edebileceğiniz modeller. Üstelik bu sezon da çok moda. Topuk boyu ne kadar yüksek olursa, ayağınız o ölçüde daha küçük görünür. Ama yine de yürüyemeyeceğiniz yükseklikte bir modeli kesinlikle tercih etmeyin. Ayrıca sivri burunlu ayakkabılar, küçük ayakları bile çok büyük gösterdiği için, siz yuvarlak burunlu modelleri tercih edin. Bir başka nokta da, koyu renkli ayakkabıların ayağı daha küçük gösterdiği... Koyu kırmızı, mor, lacivert, elektrik mavisi hem çok moda hem de açık renkler yerine tercih edebileceğiniz alternatifler. Açık, bantlı modelli sandaletler de ayağı büyük gösterir. Ayağın üst kısmı ne kadar açıkta olursa, ayağınız o kadar büyük duracaktır. Bu yüzden kurdele, toka, kalın bant gibi detaylı modeller sizin için ideal.

Sabah




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.