Dondurmanın kare ası

Dondurmanın kare ası

Kısa bir süre öncesine kadar dondurma denildiğinde sade, çikolatalı veya meyveli dışında başka bir çeşit aklımıza gelmezdi. Bugün ise kurabiyelisinden kestanelisine, kivilisinden cheese cake'lisine binbir lezzette dondurma bulmak mümkün.

Kısa bir süre öncesine kadar dondurma denildiğinde sade, çikolatalı veya meyveli dışında başka bir çeşit aklımıza gelmezdi. Bugün ise kurabiyelisinden kestanelisine, kivilisinden cheese cake'lisine binbir lezzette dondurma bulmak mümkün.

Mado
Türkiye'nin pek çok yerinde şubesi olan Mado, Maraş dondurmasının en güzel örneğini sunuyor. Mado, özellikle kesme dondurmasıyla ünlü. Lacivert Restaurant'ın şefi Hüseyin Ceylan, dondurmada özellikle taze meyve kullanımının önemini vurguluyor ve Mado'yu bu yüzden tercih ettiğini söylüyor. Mado Sevim Gökyıldız, İbrahim Tunuslu ve Ezgi Erengönül'ün de favorilerinden Beyoğlu Mado, Tel: (0212) 244 17 81

Divan Pastanesi
1956 yılında Divan Oteli'nin açılmasıyla beraber hizmete giren ve İstanbullularla tanışan Divan Pastanesi, özellikle çikolata ve dondurmasıyla ünlü. Divan dondurmalarının en çok beğendikleri arasında olduğunu söyleyen Şef İbrahim Tunuslu, dondurmada salep değil, taze süt ve gerçek meyve özleri kullanılması gerektiğini belirtiyor. Erenköy'deki Divan'ın dondurması Mutfak Dostları Derneği İkinci Başkanı Sevim Gökyıldız ve Ezgi Erengönül'ün favorilerinden. Sevim Gökyıldız, "Özellikle Divan'ın karadut dondurması nefistir," diyor. Elif Edes de Taksim'deki Divan'ın müşterilerinden. Tel: (0212) 233 35 07

Zeynel Muhallebicisi
1925'ten beri hayatımızda olan Zeynel, aslında sütlü tatlılarıyla iddialı bir isim. Ama dondurmasının lezzeti de tatlılarından geri kalmıyor. Ahmet Örs, Sevim Gökyıldız, Hüseyin Ceylan ve Ezgi Erengönül, bu konuda hemfikir. Ezgi Erengönül, "Kaymaklı dondurma denildiğinde Zeynel'in ismini saymadan geçmek olmaz. Şimdi, bunu düşünürken bile canım Zeynel'den dondurma çekti!" diyor. Tel: (0216) 456 52 90

Ali Usta
Moda'nın meşhur dondurmacısı Ali Usta, Taylan Kümeli, Sevim Gökyıldız ve Nedim Saban'ın en çok sevdiği dondurmacılardan. Dükkâna adını veren Ali Kumbasar, dondurmalarını 1969'dan bu yana aynı formülle hazırlıyor. Tel: (0216) 414 18 80

Cremeria Milano
Daha gurmelerin haberi olmadan bloglara konu olan dondurmacının pek çok müdavimi var. Cremeria Milano, Emre Erbabacan'ın favorisi. Ezgi Erengönül de buradaki dondurmalara bayılıyor! Tel: (0212) 245 50 64

Gezi İstanbul
Gezi İstanbul'un dondurmaları, Elif Edes'in tercihleri arasında. Mevsim meyvelerinden hazırlanmış dondurma topları ve taze meyvelerin üzerine çikolata parçacıkları serpiliyor ve frambuaz ve böğürtlen soslarıyla süsleniyor. Tel: (0212) 292 53 53

Kanaat Lokantası
Kanaat Lokantası her ne kadar dondurmacı olmasa da, Ahmet Örs'ün dondurma denildiğinde aklına gelen ilk isim. Örs, "Dondurmayı taze sütle yapıyorlar. Özellikle kaymaklı dondurmasının tadına doyum olmuyor," diyor. Tel: (0216) 341 54 44

Mini Dondurma
Bebek'teki ünlü Mini Dondurma, gece geç saatlere kadar açık. 1968'den beri hizmet veren dondurmacının sütlü, karadutlu ve sakızlı dondurmalarının lezzeti herkesin dilinde. Yapay tatlandırıcı kullanmıyor ve her zaman taze meyveden dondurma yapıyorlar. Mini Dondurma, Ahmet Örs, Taylan Kümeli, Hüseyin Ceylan, İbrahim Tunuslu, Elif Yalın, Sevim Gökyıldız, Elif Edes ve arkadaşları arasında dondurmaya düşkünlüğüyle tanınan sosyoloji öğrencisi Ezgi Erengönül'ün en çok sevdiği dondurmacıların başında geliyor. Tel: (0212) 257 10 70




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.