Doğa Koleji Öğrencileri Dans Etti

Doğa Koleji Öğrencileri Dans Etti

Doğa Koleji’nin geleneksel olarak her yıl düzenlediği halk oyunları ve dans gösterilerinin final gecesi geçtiğimiz günlerde, Lütfü Kırdar Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.


 
Jürinin titizlikle yaptığı değerlendirme sonucunda finale katılan Doğa Koleji takımlarının birbirinden renkli koreografilerle hazırlanan takımlardan halkoyunları kategorisinde Bursa Doğa Koleji, dans kategorisinde ise Kartal Doğa Koleji birinci oldu. Geceye onur konuğu olarak Türkiye’de ilk defa dans ve iletişim konusunda doktora tezi yazan Doç. Dr Kamile Akgül ve manken Ece Gürsel katıldı. Geliri, Dostluk Engelliler Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’na aktarılan gecede, çocukların koreografileri ve kullandıkları müzikler de ödüllendirildi. 

Doğa Koleji, öğrencilerinin sanatsal aktivitelerin ve yaratıcılığın doğasını tanımaları, benimsemeleri, duygusal, entelektüel etkilere bağlı artistik beceriler kazanmaları amacıyla, kültür ve sanat etkinliklerini eğitim modelinin bir parçası olarak benimsiyor. Bu kapsamda pek çok etkinliğe imza atan Doğa Koleji’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Halk Oyunları ve Dans Yarışması finali gerçekleşen özel gecede yapıldı.

Jürinin titizlikle yaptığı değerlendirme sonucunda finale katılan Doğa Koleji takımlarının birbirinden renkli koreografilerle hazırlanan takımlardan halkoyunları kategorisinde Bursa Doğa Koleji, dans kategorisinde ise Kartal Doğa Koleji birinci oldu. Halk oyunları kategorisinde ikinci Kocaeli Doğa Koleji, üçüncü Bostancı Doğa Koleji olurken, dans kategorisinde ise ikinci Topkapı

Doğa Koleji ve üçüncü Bostancı Doğa Koleji oldu. 

‘En iyi halk oyunu müziği’, ‘En iyi koreografi’ gibi farklı ödüller de verildi 
Halk oyunları kategorisinde en iyi müzik ödülü Avcılar Doğa Koleji’nin, en iyi kostüm ödülü Ataşehir Doğa Koleji’nin ve en iyi koreografi ödülü Kıbrıs Doğa Koleji’nin oldu. Dans kategorisinde ise en iyi müzik ödülü Üsküdar Doğa Koleji’nin olurken, en iyi koreografi ödülü Ankara Doğa Koleji dans ekibinin, en iyi kostüm ise Sarıyer Doğa Koleji dans ekibinin oldu. 

Projenin geliri Dostluk Engelliler Spor Kulübü basketbol takımına... 

Toplumsal dayanışmayı ve paylaşmayı bilen, dünyaya ve ülkesine karşı sorumluluk taşıyan bir nesil yetiştirmeyi amaçlayan Doğa Koleji, ulusal ve uluslararası düzeyde hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle de ilgi çekiyor. Halk Oyunları ve Dans Yarışması Finali’nin geliri de bu kapsamda “Dostluk Engelliler Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı”na bağışlandı. 

Değerlendirme jürisinde önemli isimler vardı

Geceye onur konuğu olarak Doç. Dr Kamile Akgül (Türkiye’de ilk defa dans ve iletişim konusunda doktora tezi yazan, dans hocası, performans sanatçısı) ve manken Ece Gürsel katıldı. Takımlarının birbirinden güzel gösterilerini sergilediği finalde, jüri şu isimlerden oluştu: dans jürisi; Yasemin Aldemir, Ayşin Korucu (dans sporları federasyonu hakem ve ant. hocaların hocası ünvanı,) Melih Altın (Dans Sporları federasyonu hakem ve ant.), Cihat Can (dans sporları federasyonu hakem ve ant. 2008 dünya salsa şampiyonu), Esra Dokuzoğlu (tv reklamları ,nike dans,eurovision türkiye elemeleri ve daha birçok organizasyonların ünlü koreografı) 

Halk oyunları jürisinde şu isimler değerlendirme yaptı; Erol Öztürk (İl Hakem Kurulu Başkanı), Neşet Keskin (İl Hakem Kurulu Başkan Yardımcısı), İl Hakemleri; Beğtun Kavasoğlu, Selehattin Karkuş, Nevin Şahin, Murat Aşan, Yalçın Uztekin ve Hanım Halk Oyunları İl Temsilcisi Nesrin Zibel. 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.