Diş Fırçası Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Diş Fırçası Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Tüm dünyada ve Türkiye’de en sık görülen sağlık problemleri arasında ağız ve diş sağlığı rahatsızlıkları yer almaktadır.

Tüm dünyada ve Türkiye’de en sık görülen sağlık problemleri arasında ağız ve diş sağlığı rahatsızlıkları yer almaktadır. Ama özellikle ülkemizde, ağız ve diş sağlığı konusuna gereken önem gösterilmez. Oysa doğru bir bakım yapıldığı takdirde ve düzenli kontrollere gidildiğinde, ağız ve diş sağlığı sorunları engellenebilir.

Ağız ve diş sağlığı için gerekli olan bakımın yapılmasındaki ilk adım diş fırçalama alışkanlığının edinilmesidir. Bu alışkanlık küçük yaşlarda edinildiğinde hayat boyunca karşılaşılabilecek önemli sorunların büyük bir bölümüne karşı güvence sağlanmış olur. Diş fırçalama alışkanlığını edinmenin yanı sıra kullanılacak diş fırçasını seçmek de bu koruma yönteminin en önemli adımlarından biridir. Diş fırçası seçerken nelere dikkat etmeliyiz? Ağız ve diş yapınıza uygun olan diş fırçasını tespit etmek için kontrole gittiğiniz diş doktorundan yardım alabilirsiniz. Ama genel olarak 2-3 yaşlarında diş fırçalamaya başlaması uygun olan çocuklar için uygun büyüklükte ve hassas, yumuşak kılları olan diş fırçaları tercih edilebilir. Sert kılları olan diş fırçaları aşınmaya sebep olacağı için daha hassas ağız ve diş yapısı olan çocuklar için uygun olmayacaktır. Yetişkinler ise ağız ve diş yapılarına uygun olan diş fırçası türlerini, özel bir ihtiyaç olmadığında orta sertlikle kılları olan diş fırçalarını kullanabilirler.

Diş fırçası tavsiye etmek diş hekimlerinin üstlenmesi gereken bir görev olarak kabul edilebilir. Hekiminizin tavsiyesine uygun özelliklerde ve markada diş fırçalarını kullanarak daha sorunsuz bir ağız ve diş sağlığına sahip olabilirsiniz.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.