Diş fırçalamayı bilmiyoruz

Diş fırçalamayı bilmiyoruz

Dişleriniz çürüyorsa bunun sorumlusu büyük ihtimalle sizsiniz. Peki dişleri sadece fırçalamak sağlıklı kalmaları için yeterli mi?

Dişleriniz çürüyor veya diş etleriniz hastalanıyor ise bunun sorumlusu büyük ihtimalle sizsiniz. Dişlerin çürümesi doğal bir süreç değil tam tersine doğru temizlik yapılmamasının sonucudur. Dentart Diş Kliniği doktorlarından Burak Bayrak,  diş çürümesi ve diş eti hastalıklarının engellenebilir sorunlar olduğunu söylüyor ve ekliyor “Bu noktada ipleri elinize almalı dişlerinize doğru bakmalısınız. İncelikle temizlenen bir ağızda dişleriniz uzun süre sağlıklık kalacaktır”  

 

Peki dişleri sadece fırçalamak sağlıklı kalmaları için yeterli mi? Diş Hekimi Bayrak hayır diyor “Maalesef yeterli değil”. Fırçalamak tek başına korumuyor aynı zamanda günlük ağız bakımı da büyük önem taşıyor.

 

Doğru Fırçalama Nasıl Olmalıdır:

 

Diş fırçanızı dişlerinize 45 derecelik bir açıyla yaklaştırarak çok bastırmadan ve dişin eni doğrultusunda ileri geri hareketlerle fırçalamalısınız. Bitirirken dişetinden aşağıya doğru bir süpürme hareketiyle işlemi tamamlamalısınız. Ara yüzeyleri, özellikle ön bölgeler de ve dar alanlarda fırçayı dik tutarak fırçalayın. Arka dişler ve dil de iyice temizlenmelidir. Florlu bir diş macunu kullanmak ile dişler fırçalanmalıdır.

Ve ara yüzler için diş ipi olmazsa olmazlarınızdandır. Günde en az bir kez dişlerinizin arasını diş ipiyle temizleyin.  Unutmayın çürükler en fazla ulaşılması zor ara yüzlerde görülmektedir.

 

Eğer dişlerinizi doğru fırçaladığınızdan emin olamıyorsanız mutlaka diş hekiminizden yardım isteyin.

Piyasada çok sayıda diş ürünü bulmak mümkün buna rağmen siz seçiminizi yaparken onaylanmış ve diş hekiminizin tavsiye ettiği ürünleri tercih edin. Diş fırçanızı en fazla 3-4 kullanın. Seçiminiz orta sertlikte fırçalardan yana olsun.

Çok sert fırçalar diş minenize zarar verebilir.  Yanlış fırça ve yanlış teknik hem dişin üst kısmında, hem de kökü kaplayan tabakada aşınmalara, dişetlerinde de çekilmelere yol açar. Bu durumda dişleriniz daha kolay çürüyebilir

Hürriyet


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.