Dink'in oğluna hapis

Dink'in oğluna hapis

Hrant Dink’in oğlu Arat Dink hakkında “Türklüğü aşağıladıkları” gerekçesiyle 3 yıl hapis cezası istendi

Şişli 2. Asliye Ceza Mahkemesi, Agos gazetesi ve Hrant Dink hakkındaki üç ayrı davayı görüştü. Hrant Dink hakkındaki davalar ölümü nedeniyle düşürüldü. Diğer sanıklar ‘Türklüğü aşağılamak’ suçundan beraat etti. Arat Dink ile Serkis Seropyan’ın ise üçer yıl hapsi istendi.
Yargıtay’ın bozma kararı nedeniyle yeniden görülen dava nedeniyle Şişli Adliyesi’nde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Duruşmalara Dink’in oğlu ve Agos gazetesi Yazıişleri Müdürü Arat Dink ile aralarında çok sayıda avukat katıldı. Duruşmada, Hrant Dink hakkındaki suçlamalar düşürülürken, aynı suçlamayla yargılanan Agos gazetesi imtiyaz sahibi Sarkis Seropyan ve Yazıişleri Müdürü Arat Dink’in beraatine karar verildi.

Savci hapis cezası istedi
Bu arada, aynı mahkemede Hrant Dink ile Agos Gazetesi Sorumlu Yazı işleri Müdürü Karin Karakaşlı’nın yargılandıkları davaya da devam edildi. Kararı davaya bağlayan hakim sanık Karin Karakaşlı’nın beraat ettiğini açıkladı.
Hrant Dink’in 2006’da Reuters haber ajansına verdiği röportajla ilgili açılan üçüncü davanın duruşması da yapıldı. Bu davada da Hrant Dink hakkındaki suçlama düşürülürken, Savcı, diğer sanıklar Sarkis Seropyan ve Arat Dink’in “Türklüğü aşağıladıkları” gerekçesiyle 3’er yıla kadar cezalandırılması talebinde bulundu.




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.